Au ajuns pe drumuri din cauza păcănelelor! Un bărbat a băgat la aparate toți banii trudiți din greu de soție, în străinătate

Jocurile de noroc au adesea efecte devastatoare. Patima păcănelelor a fost simţită pe pielea lor de Adrian şi Constanţa, doi buzoieni care au ajuns pe drumuri din cauza acestui viciu, scrie adevarul.ro. Bărbatul a pierdut în ultimii ani aproape 100.000 de lei, bani căpătaţi după împărţirea unei moşteniri.

Adrian şi  Constanţa  se adăpostesc  în parcuri. Foto: Iulin Bunilă
Adrian şi Constanţa se adăpostesc în parcuri. Foto: Iulin Bunilă

Adrian Crăciun (52 de ani) se consideră victimă a jocurilor de noroc şi mărturiseşte că a rămas cu buzunarele goale. Cu peste 12 ani în urmă, el a picat în patima păcănelelor. „E o boală şi greu îmi revin din ea. Acum intru mai rar în sălile de jocuri, dar pentru că nu mai am bani. Acum trei luni nu m-am putut abţine şi am pierdut 16 milioane de lei vechi la păcănele”, se confesează Adrian.

Soţia sa, Constanţa, a fost neputincioasă şi n-a reuşit să-l scoată pe Adrian din dependenţa care avea să le ruineze viaţa. La început, femeia ajunsă la vârsta de 46 de ani lucra în străinătate, într-un bar şi la curăţenie. Ea trimitea bani acasă, cu speranţa să-i strângă şi apoi să-i folosească la consolidarea căsuţei dărăpănate de lângă Buzău. „E cumplit să vezi ca bărbatul tău bagă toţi banii la păcănelele”, se plânge Constanţa.

Mai mult, aparatele din cazinouri i-au mâncat lui Adrian toţi banii primiţi moştenire. După decesul părinţilor, el şi fraţii săi au vândut un apartament, apoi o garsonieră. În urma tranzacţiilor, lui Adrian i-au revenit 100.000 de lei. În următorii ani, toţi banii au ajuns în conturile unor săli jocuri de noroc. Adrian devenea alt om când se apropia de o sală de jocuri. Ceda tentaţiei şi ajungea să petreacă multe ore în cazinouri. A câştigat cel mai mult în jur de 4.000 de lei, iar acest gen de performanţe înşelătoare îi dădeau impresia că urmează marele premiu. „Ai mereu aşteptarea că vine câştigul care îţi va schimba viaţa. Dar e o păcăleală. Când ajungi la ei, în sălile de jocuri, reuşesc să te prindă cu un whisky, cu o cafea, după care nu mai ştii de tine, nu mai ştii ce oră e, dacă e zi sau dacă e noapte”, povesteşte, cu voce joasă, bărbatul ajuns în sapă de lemn.

Adrian Crăciun şi soţia lui stau mai mult pe străzi şi prin parcuri, deoarece casa lor a ajuns de nelocuit. Acum nu le-a rămas decât să-şi imagineze, cu lacrimi în ochi, ce soartă ar fi avut dacă nu iroseau banii. „Noi am pierdut o avere. Acum stăm prin parc, pentru că în casa pe care o avem la Smeeni nu se poate locui, nu avem curent, nimic. Soţul meu a pierdut tot la aparate. În oraş, mai ajut nişte femei la menaj, soţul mai merge şi el cu ziua în construcţii”, încheie Constanţa.

Peste 10.000 de agenţii de pariuri în România

Dependenţa  de păcănele  i-a adus pe mulţi  în pragul disperării
Dependenţa de păcănele i-a adus pe mulţi în pragul disperării

România a devenit în ultimii ani teren fertil pentru industria jocurilor de noroc. Sunt localităţi în care există mai multe localuri cu jocuri de noroc decât farmacii sau dispensare. Pe teritoriul ţării funcţionează, se pare, peste 10.000 de agenţii de pariuri sportive şi peste 70.000 de aparate, cunoscute sub numele de păcănele. Fenomenul pare că i-a alarmat, mai nou, şi pe guvernanţi. Pe masa parlamentarilor se află un proiect legislativ menit să mute sălile de jocuri din mijlocul oraşelor la maximum 50 de metri de limita teritorială a localităţilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net