Au apărut primii brazi de Crăciun! Cel mai ieftin costă 75 de lei!

Ultima actualizare:
La Ikea, preţurile încep de la 99 de lei
La Ikea, preţurile încep de la 99 de lei

Chiar dacă ne aflăm la început de decembrie, pe piaţă au apărut deja primii brazi naturali de Crăciun. Îi găseşti în parcare la Ikea, la Bricostore sau la Carrefour. Preţurile nu sunt mai mari decât cele de anul trecut însă, dacă vrei un pom cu adevărat spectaculos, trebuie să scoţi ceva bani din buzunare.

De obicei, bradul de Crăciun se cumpără cu o săptămână înainte de Sărbători, însă în acea perioadă  va trebui să suporţi aglomeraţia din pieţe şi magazine. Dacă vrei să eviţi să te calci în picioare cu alte sute de oameni care vor şi ei brazi,  poţi să cumperi de pe acum, pentru că au apărut deja în marile centre comerciale. 

La Bricostore, brazii te costă  de la 75 de lei
La Bricostore, brazii te costă de la 75 de lei

• La Ikea, brazii naturali se vând în parcarea din faţa magazinului, într-un spaţiu special amenajat acum două săptămâni. Preţurile variază în funcţie de înălţimea lor dar şi în funcţie de cât de stufoşi şi arătoşi sunt. Astfel, poţi cumpăra ceva ieftin la 99 de lei, dar şi ceva scump la 300, 400 de lei sau chiar mai mult. 

• Şi la Bricostore găseşti brazi naturali, chiar dacă nu sunt atât de spectaculoşi. Însă şi preţurile sunt mai mici, între 75 şi 100 de lei – brazii în ghiveci. 

În parcarea complexului comercial  Băneasa găseşti brazi din Danemarca
În parcarea complexului comercial Băneasa găseşti brazi din Danemarca

• Tot în parcarea complexului comercial din Băneasa, în apropiere de magazinul Carrefour, găseşti o altă firmă care vinde brazi. „Sunt din Danemarca, iar cel mai ieftin costă 90 de lei”, ne spune Negrilă Gabriel, unul dintre comercianţi. „Dar avem şi la 400, la 800 şi chiar la 1.500 de lei. Însă, ăştia au peste 10 m înălţime şi sunt cumpăraţi de firme”. 


    În parcarea complexului comercial  Băneasa găseşti brazi din Danemarca
În parcarea complexului comercial Băneasa găseşti brazi din Danemarca

• Brazi naturali vei găsi şi în Carrefour. Se vând la ghiveci şi te costă 149 de lei. De asemenea, poţi opta şi pentru un brad artificial, preţurile fiind pentru toate buzunarele. Cel mai ieftin brăduţ din Carrefour te costă 29 de lei şi are 1,5 metri. Cel mai scump ajunge şi la 900 de lei. 

Şase sfaturi să împodobeşti corect 

Goana după cadouri a început deja, iar cel mai emoţionant moment pentru întreaga familie e achiziţionarea bradului de Crăciun. Click! vă dă câteva sfaturi ca să-l împodobiţi fără să vă puneţi în pericol siguranţa voastră şi a copiilor. 

• Aruncă orice instalaţie electrică defectă sau ruptă. Specialiştii recomandă utilizarea benzilor adezive în loc de prelungitoare pentru a lega între ele ornamentele cu luminiţe de Crăciun.

• Alege un brad proaspăt tăiat. Un pom proaspăt are acele verzi şi care nu se rup cu uşurinţă când sunt îndoite între degete. De asemenea, partea de jos a copacului trebuie să fie lipicioasă, cu răşină. 

• Menţine umiditatea în camera unde-l aşezi. Alege un loc mai răcoros şi menţine umiditatea în încăpere. Ţine bradul departe de orice sursă de căldură (conducte,  calorifere sau şeminee).

•  Aşază-l într-un colţ al casei. Evită să blochezi căile de acces, uşile şi ferestrele. 

• Verifică materialul din care e confecţionat. Dacă decizi să cumperi un brad artificial, alege unul din PVC. Nu se aprinde uşor, nu se topeşte de la beculeţe şi nici culoarea de pe crengi nu se ia uşor.

• Luminaţi-l corespunzător. Nu conectaţi mai mult de trei instalaţii şi aveţi grijă ca fiecare să aibă maximum 50 de beculeţe. De asemenea, evitaţi să-l împodobiţi cu ornamente mici, ascuţite sau fragile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net