Au fugit din țară ca să scape de pușcărie. Lista marilor fugari din România

Ultima actualizare:

    Ca să scape de închisoare, mulți condamnați penal încă se ascund în afara granițelor țării, sub umbrela protectoare a diferitelor legislații europene
Ca să scape de închisoare, mulți condamnați penal încă se ascund în afara granițelor țării, sub umbrela protectoare a diferitelor legislații europene

Mafioți, mahări, corupți, oameni care au prejudiciat statul Român cu sume fabuloase de bani, care au fost judecați, condamnați dar niciodată prinși și pedepsiți. Iată lista celor care au fugit din țară ca să scape de pușcărie!


    Mario Iorgulescu a ucis un om într-un teribil accident de mașină, în anul 2019
Mario Iorgulescu a ucis un om într-un teribil accident de mașină, în anul 2019

Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF, acuzat de omor

În noaptea de 7 spre 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a accidentat mortal cu maşina un tânăr de 24 ani. Procurorii Tribunalului București spun că Mario Iorgulescu era băut şi sub influenţa cocainei. După accident, Iorgulescu jr a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors, scrie HotNews.

În august 2020, Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Pe numele lui există un mandat european de arestare emis de Tribunalul București. Procedura se desfășoară pe cale directă, între instanța română și cea italiană. Arestat în lipsă, fiul lui Gino Iorgulescu - aflat în Italia - a sesizat Curtea Constituțională cu trei excepţii de neconstituţionalitate, reclamând că i se încalcă drepturile, inclusiv dreptul la un proces echitabil.

De asemenea, în aprilie 2021, Mario Iorgulescu, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal într-un dosar în care este acuzat că a sechestrat şi bătut, împreună cu alte persoane, un bărbat.

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica, afaceri cu Ovidiu Tender

Condamnată definitiv, în noiembrie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender, Alina Bica a rămas cu această pedeapsă, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) i-a respins, în 13 ianuarie 2021, ultima cale extraordinară de atac.

Alina Bica se află în Italia, unde încearcă să împiedice procedura de extrădare în România, prin acțiuni în instanță, iar avocatul acesteia anunța că o instanță din Bari a decis că ea poate executa pedeapsa în Italia.

Paul de România, condamnat pentru un prejudiciu enorm: peste 145 milioane euro

În decembrie 2020, Paul de România a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru date de mită și trafic de influență în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa și a Pădurii Snagov, în care prejudiciul este unul enorm - 145.398.569 de euro. De atunci, Paul de România este dat în urmărire internațională.


    Puiu Popoviciu a primit 7 ani de închisoare în România. Nu a executat nici o zi
Puiu Popoviciu a primit 7 ani de închisoare în România. Nu a executat nici o zi

Puiu Popoviciu, implicat în dosarul Ferma Băneasa

În august 2017, omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa. Omul de afaceri se afla la acel moment în Marea Britanie, unde este și acum.

În iulie 2020, o curte din Regatul Unit hotărâse predarea lui Popoviciu la București, dar sentința nu era definitivă. În iunie 2021, Curtea Supremă a Regatului Unit i-a acceptat apelul împotriva deciziei de extrădare emisă de o curte inferioară, a scris G4Media.ro. Printre motivele pentru care Curtea Supremă de la Londra a admis apelul lui Puiu Popoviciu s-a numărat lipsa unui proces corect în România.


    Sebastian Ghiță a fugit în Serbia în 2016
Sebastian Ghiță a fugit în Serbia în 2016

Sebastian Ghiță nu are pe numele său, deocamdată, nici un mandat de arestare

Fostul parlamentar PSD Sebastian Ghiță a fugit în Serbia încă din 2016 pentru a scăpa de arest. La acest moment, el nu se află sub nicio procedură de extrădare, pentru că pe numele lui nu există un mandat de arestare activ.

"Ministerul Justiției a făcut cerere de extrădare în 2017, apoi a retras cererea de extrădare în iunie 2018 și în martie 2019, ca urmare a deciziilor de la Curtea Supremă și Curtea de Apel Ploiești. Pentru formularea unei cereri de extrădare este nevoie de un mandat de arestare valabil. La acest moment nu există un mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță", spunea fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu. El are pe rolul instanţelor şi parchetelor din România mai multe dosare penale.

CITEȘTE ȘI: E frumos, tânăr și bogat. Cine este Dragoș Săvulescu, omul de afaceri care s-a iubit cu Mădălina Ghenea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net