Au petrecut Paştele lângă vulcani. Au încins grătarele și au ciocnit ouăle!

Inedit! Minivacanţa de Paşte a dat startul turismului cu rulota în Ţinutul Buzăului. În rezervaţia naturală de la Vulcanii Noroioşi, turiştii români şi străini au descoperit ingredientele unui concediu reuşit, scrie adevarul.ro

Trei familii de bucureşteni au sărbătorit în camping. Foto: Iulian Bunilă
Trei familii de bucureşteni au sărbătorit în camping. Foto: Iulian Bunilă

Printre zecile de turişti care au petrecut Paştele în campingul de lângă Vulcanii Noroioşi (Buzău) s-au numărat şi trei familii vesele din Bucureşti, pentru care ieşirile în natură au devenit un obicei. Ionuţ, unul dintre ei, ne-a asigurat că nimic nu se compară cu vacanţa la rulotă.

Am gătit sărmăluţe, friptură de miel, ouă roşii şi, bineînţeles, multă carne pentru grătare”, povestesc oaspeţii.  

Tinerii n-au dus  lipsă de “combustibil”. Foto: Iulian Bunilă
Tinerii n-au dus lipsă de “combustibil”. Foto: Iulian Bunilă

„Avem tot confortul în mica noastră casă pe roţi. Este spaţiu suficient pentru mine, soţie şi cei doi copii. Pe una dintre laturile rulotei avem un corp cu toate utilităţile. Avem aragazul, dar pe care nu-l folosim acum, fiind cald afară, avem chiuveta racordată la reţeaua campingului, avem frigider, dar şi rafturi pentru oale şi farfurii”, se laudă Ionuţ.

Înainte să plece în minivacanţa de Paşte, tânărul şi prietenii lui şi-au făcut provizii pentru trei zile de şedere în complexul de la poalele Vulcanilor Noroioşi. Ei au încins grătarele, au ciocnit ouă şi au întins mese cu toate bunătăţile specifice festinului de Paşte.

„Pregătirea pentru acest sejur a însemnat exact ceea ce făceam şi acasă. Am gătit sărmăluţe, avem friptură de miel, ciorbă de miel, drob, ouă roşii şi, bineînţeles, multă carne pentru grătare”, arată Cristina, soţia lui Ionuţ.

Campingul de la poalele  Vulcanilor Noroioşi,  plin de musafiri. Foto: Iulian Bunilă
Campingul de la poalele Vulcanilor Noroioşi, plin de musafiri. Foto: Iulian Bunilă
image

În timp ce doamnele pregăteau mesele cu bunătăţi pentru toate gusturile, copiii zburdau pe pajiştea întinsă de lângă Vulcanii Noroioşi, iar bărbaţii au avut grijă ca grătarele să duduie, iar paharele să nu stea goale.

„Am venit pregătit, ca în fiecare an, cu un vin bun de buturugă. Suntem hotărâţi să petrecem multe zile de beţie şi trebuie să avem combustibil suficient şi de calitate. Am adus vin roşu şi alb, dulce şi sec”, completează Lucian, unul dintre prietenii lui Ionuţ.

«Am mâncat foarte bine şi ne-am simţit extraordinar»

Melih, un turc  îndrăgostit  de România. Foto: Iulian Bunilă
Melih, un turc îndrăgostit de România. Foto: Iulian Bunilă

Campingul buzoian, aflat la numai 130 de kilometri de Bucureşti, este destinaţia perfectă pentru cei care dau vacanţele la hoteluri de cinci stele pe o ieşire în natură. De Paşte, zeci de rulote şi-au făcut apariţia în perimetrul de la poalele Vulcanilor Noroioşi, în comuna Scorţoasa. Iar printre oaspeţi s-au numărat şi turişti străini

Turcul Melih a fost plin de entuziasm: „Am stat aici cu familiile, am mâncat foarte bine şi ne-am simţit extraordinar. Sunt foarte frumoase sărbătorile în România. Familia noastră are avantajul de a sărbători de mai multe ori, şi după tradiţiile soţiei, şi după ale mele”, explică Melih, căsătorit de patru ani cu o româncă.

Ciorbele şi tigăile picante cu piept de pui, la mare căutare

O delicatesă:  tigaia picantă  cu piept de pui. Foto: Iulian Bunilă
O delicatesă: tigaia picantă cu piept de pui. Foto: Iulian Bunilă

„Am pregătit multe surprize pentru turişti. Astfel, am organizat o discotecă în aer liber, pentru seniori, apoi un foc de tabără, după ce se întuneca”, detaliază Aurel Boboc, administrator al campingului de la Vulcanii Noroioşi.

Pentru turiştii care s-au aflat de Paşte în complexul destinat “rulotiştilor”, bucătăresele au pregătit meniuri speciale, din care n-au lipsit friptura şi drobul de miel. La mare căutare au fost, de asemenea, ciorbele şi tigăile picante cu piept de pui. Turiştii care aleg să vină în judeţul Buzău au posibilitatea de a vizita vulcanii de la Pâclele Mari, Pâclele Mici şi Beciu, Aşezările Rupestre de la Aluniş şi Bozioru şi Mănăstirea Ciolanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net