Ei au cumpărat un sat întreg, nu doar o casă! Au investit o avere în zone abandonate din Franța și Italia

Ultima actualizare:

Un cuplu gay de britanici, care locuia într-o rulotă, a cumpărat un sat din Normandia. Ei vor să renoveze acum întreaga localitate şi să o transforme într-un centru pentru turişti. Nu sunt primii care fac acest lucru! Un alt cuplu de bătrânei a luat un sat din Italia, iar o femeie are grijă de o cetate din Franţa.

Paul și Yip au investit într-un sătuc din Normandia
Paul și Yip au investit într-un sătuc din Normandia

Foto: Instagram

Citește și: Primarul urcă pe schele în timpul liber. Cum ajută ridicarea unei noi biserici în sat

Au cumpărat un cătun din Italia cu 65.000 de €

Francesca și Carl și-au dedicat viața restaurării unui cătun din Italia
Francesca și Carl și-au dedicat viața restaurării unui cătun din Italia

Foto: Instagram

Un cuplu de bătrânei din Yorkshire, prezentat în emisiunea britanică „Help, We Bought a Village!”( „Ajutor, am cumpărat un sat!”n.r), difuzată la postul TV Channel 4, a cumpărat un cătun din Italia cu planuri de a-l transforma într-un complex de vacanță în valoare de un milion de euro.

Te-ar putea interesa și: Viața la sat. Ce impozite plătesc locuitorii din mediul rural?

Foto: Facebook

Anul trecut, Francesca și Carl s-au bucurat de primul val de turiști, la cătunul lor din regiunea Piedmont, numit Casa Morei, situat în satul cu același nume. „Ne-am îndrăgostit de această zonă și am vrut să îi redăm frumusețea”, au povestit cei doi.  

Iată și: Satul cu un singur locuitor: «Doar ursul îmi mai dă târcoale din când în când»

Au muncit din greu pentru a reface una dintre cele mai mari case din sat, pe care au cheltuit peste 65.000 de euro, iar acum culeg roadele trudei lor. Două nopți în complexul lor costă 350 de euro, iar camerele s-au vândut deja în totalitate, pentru următoarele luni.

14.000 € a costat satul din Normandia

Peisagiștii britanici Paul Mappley și Yip Ward, ambii în vârstă de 47 de ani, au achiziționat un sat întreg din Normandia, după ce un prieten s-a oferit să le vândă o cabana în La Bousliere. Atunci, cei doi și-au dat seama de potențialul pe care îl are zona și s-au hotărât să investească în ea.

Află totul despre: Muniție de război, descoperită întâmplător într-un sat din județul Iași

Au scos din buzunar 14.000 de euro, iar în prezent plănuiesc să transforme locația într-o destinație turistică înfloritoare. Satul achiziționat de cuplu este format din șase cabane, două hambare, un padoc, un atelier cu două etaje, o presă de cidru și un cuptor de pâine comunal. Paul și Yip au mult de lucru și au spus că vor trai în stil de campare, adică la cort,  până când vor termina de renovat satul.

Satul-cetate din Gasconia, salvat de la ruină

Anneli organizează nunți într-un sat istoric din Franța
Anneli organizează nunți într-un sat istoric din Franța

Foto: Instagram

Altă poveste fascinantă este cea satului-cetate Castelnau des Fieumarcon, situat în provincia istorică Gasconia din Franța, la două ore de orașul Bordeaux. Construit în urmă cu 800 de ani de către marchizul Fieumarcon, acest sat a reprezentat una dintre cele mai înfloritoare comunități franceze, însă în zilele noastre, cetatea ajunsese în paragină.

Citește și: Povestea Castelului-Calendar din Transilvania. Este unic în lume

Foto: Instagram

A fost salvată de către francezul Frederick Cousteau (77 de ani), care de 35 de ani este proprietarul acesteia. Cea care se asigură să o țină în viață este londoneza Anneli Faiers de profesie bucătar și organizator de nunți. În ultimii 10 ani, ea a fost cea care a adus mii de turiști în Castelnau des Fieurmarcon, care a devenit o atracție-cheie printre împătimiții de istorie, dar și un loc unde se țin foarte multe nunți.  În acest sat antic se pot caza în jur de 180 de oameni, în cele 18 case de O cameră ajunge la 110 euro pe noapte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net