Autoritățile au găsit o soluție la coșmarul de pe Valea Prahovei: Transbai. VIDEO

Ultima actualizare:

Haosul de pe Valea Prahovei ar putea deveni istorie prin construirea unui nou drum. De fapt, este vorba despre extinderea unui drum județean cunoscut sub denumirea de Transbai și este gândit să traverseze golul alpin al Munţilor Baiului, în zona de nord a judeţului Prahova. Drumul ar putea fi folosit ca variantă la haosul de pe Valea Prahovei.

Drumul traversează șapte localități prahovene și oferă peisaje foarte frumoase. Foto: Captură video
Drumul traversează șapte localități prahovene și oferă peisaje foarte frumoase. Foto: Captură video

Consiliul Judeţean Prahova a semnat un contract pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate privind extinderea drumului judeţean cunoscut în zonă sub denumirea Transbai. Drumul Judeţean 102i din Prahova are peste 25 de kilometri şi va intra într-un amplu proces de modernizare.

Drumul ar urma să traverseze golul alpin al Munţilor Baiului, în zona de nord a judeţului Prahova, iar peisajele care îl înconjoară sunt similare cu cele de pe Transfăgărășan și Transalpina.

Traseul va porni de la Băneşti, în judeţul Prahova, spre Valea Doftanei, Brădet şi va ajunge la Săcele, în judeţul Braşov.

„Vorbim despre un tronson de drum care va trece Carpaţii şi va reuşi să lege sudul ţării de centrul ţării. Este de asemenae important să subliniem că acest tronson de infrastructură rutieră va asigura o alternativă şi la traficul foarte aglomerat de la DN1 şi Dn A. Discutăm despre un segmet de drum între Valea Doftanei şi Săcele, 25 de km. Nu s-a renunţat la proiectul legării Bucureştiului de Ploieşti prin autostradă”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

În prezent, drumul este folosit în special de iubitorii de off-road.

Drumul ar trebui să fie gata în 3 ani si jumătate, iar reabilitarea sa va costa peste 130 de milioane de euro.

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiţii „Modernizarea, reabilitarea şi extinderea traseului Azuga - Buşteni - Gura Vitioarei, prin accesibilizarea golului alpin Munţii Baiului” include reabilitarea mai multor drumuri judeţene şi a fost semnat pe data de 9 mai, pentru suma de 3.326.930,60 lei cu TVA, dintre care 2.610.616,05 lei din fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014-2020”, au anunțat la momentul semnării, într-un comunicat de presă, Consiliul Judeţean Prahova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net