Avertismentul Poliției Române, cu privire la mesajele fake! Nu vă lăsați păcăliți

Ultima actualizare:

Poliția Română a lansat un apel către cetățeni, în care îi avertizează cu privire la o campanie de mesaje «Fake» (n.r. False), ce dau impresia că ar fi trimise din partea instituției. Poliția sfătuiește românii să ignore astfel de mail-uri prin care hoții pretind că ar fi ofițeri.

hackeri jpeg

Poliția Română anunțat românii să ignore mail-urile, mesajele, sau înștiințările pe care le primesc care ar fi adresate din partea instituției, întrucât fac parte dintr-o campanie de mesaje Fake, derulată de hoți cibernetici.

Poliția Română a postat pe pagina de socializare un avertisment către cetățeni, alături de o un exemplu a unui astfel de mail fals.

«Niciodată nu este prea târziu să ne protejăm de tot ce înseamnă FAKE!  #PolițiaRomână nu trimite astfel de mail-uri! Recomandăm să nu dați importanță unor astfel de mesaje, mail-uri sau orice altă abordare similară. Sesizați-ne dacă ați suferit vreo vătămare a intereselor legitime.

Puteți să citiți câteva rânduri și o să observați că mail-ul este plin de greșeli… Traducerea a dat eroare.  Să auzim doar de bine!», a scris Instituția pe Facebook. 

Politia Romana mesaj FAKE jpg

Hackerii au profitat de situația războiului din Ucraina. Avertismentul autorităților

La începutul lunii martie, la scurt timp de la izbucnirea războiului din Ucraina, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a avertizat românii cu privire la un hackerii cibernetici care creează campanii false de strângere de fonduri pentru sinistrați

„Aşa cum anticipam chiar din debutul conflictului, infractorii cibernetici obişnuiesc să se folosească mereu de contextul existent pentru a-şi şlefui scenarii de atac cu o rată ridicată de succes. Aşadar, vedem primele semne ale exploatării subiectului Ucraina pentru a monetiza rapid şi eficient pe seama atacurilor.

Directoratul a fost notificat despre apariţia unei campanii de tip fraudă distribuită prin e-mail care este lansată de la adresa ukrarelief[@]unations[.]com. Domeniul unations.com apare în acest moment ca fiind de vânzare.

Textul mesajului face apel la strângerea de fonduri pentru refugiaţii care fug din calea războiului din Ucraina prin Ukraine Crisis Relief Fund, iar metoda propusă de transmitere a banilor este un portofel de Bitcoin”, atrag atenţia experţii DNSC pe pagina de Facebook a instituţiei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net