Avertismentul unui profesor de sport: ”Pandemia și statul în casă au transformat copiii în niște bătrânei pufoși”

Ultima actualizare:

    După starea de pandemie, copiii nu mai sunt în stare să facă efort susținut
După starea de pandemie, copiii nu mai sunt în stare să facă efort susținut

Pandemia i-a afectat foarte tare pe copii. Un profesor de sport din București atrage atenția că statul în casă i-a transformat pe cei mici în niște bătrânei pufoși.

Alexandru Matei este profesor de sport la o școală din Capitală și a postat pe pagina sa de Facebook un fel de manifest, care se adresează părinților și elevilor.

Acesta explică de ce ora de Educație fizică este foarte importantă pentru dezvoltarea celor mici și le atrage atenția că și această disciplină trebuie să fie luată în serios.

Mesaj către părinți și elevi: ”Profesorul de Educație fizică nu este prostul școlii”

”Profesorul de Educație fizică nu este prostul școlii. Materiile studiate pe băncile facultății îl pot pune pe același palier cu pregătirea profesorilor care predau alte discipline. Ca să nu trăiți cu impresia că profu’ de sport nu face la facultate decât tumbe vă enumăr câteva discipline teoretice care sunt parcurse de către studenți timp de 4 ani: anatomia corpului uman, fiziologia efortului, biomecanica mișcării,  biochimie, psihologie, pedagogie, axiologie și filozofia culturii, teoria și metodica metodica educației fizice, istoria sportului, igiena corpului uman, statistică”, a scris Alexandru.


    Pofesorul de sport, Alexandru MateiFoto: Facebook/Alexandru Matei
Pofesorul de sport, Alexandru MateiFoto: Facebook/Alexandru Matei

De asemenea, el explică faptul că menirea profesorilor de Educație fizică în școli este să crească și să dezvolte generații de copii sănătoși.

”Dacă un copil spune cu voce tare ca <<se pișă pe ea educație fizică>> sau îl acuză pe profesor că s-a îmbolnăvit din cauza acestuia în timpul orei, vina o purtați dv. Dacă îi spuneți să nu facă Educație fizică pentru că transpiră și se va îmbolnăvi este tot vina dv. Dacă la ora de Sport vine în hainele de stradă și nu în echipament sportiv, vina vă aparține vouă. Dacă elevii se  scutesc oră de oră, pe motive de boală, nu este vina profesorului”, le transmite acesta părinților.

Tot acesta atrage atenția că sedentarismul din timpul pandemiei i-a afectat pe copii, luând proporții. ”Pandemia și statul în casă au transformat copiii în niște bătrânei pufoși care obosesc la cel mai mic efort depus, vorbim de 3-5 minute. Ora de Sport în școală nu înseamnă doar  bătutul mingii în curtea școlii”, mai spune Alexandru Matei.

Potrivit acestuia, pe lângă întărirea sănătății și călirea organismului, Educația fizică urmărește formarea și dezvoltarea deprinderilor igienico-sanitare, priceperilor și deprinderilor motrice, cultivarea unor calități fizice precum: forța, rezistența, viteza, precizia, coordonarea, o ținută frumoasă.

Totodată, este strâns legată de educația morală și urmărește formarea la elevi a unor trăsături și sentimente morale ca: simțul  dreptății, curajul, stăpânirea de sine, cinstea.

Citește și: 

Sănătate prin mișcare. Ce boli dezvoltă copiii care nu ies la joacă și nu fac sport

Programul ”Din grijă pentru copii”. 48% dintre cei mici au suferit în pandemie de depresie, tentative de suicid, abuz

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ozn fals la bucuresti jpg
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928174468 jpg
mormantul fecioarei maria jpg
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
deserturi mic dejun Xanadu resort   Belek JPEG
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
statuia lui decebal jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net