Avertizare de vreme severă pe Litoral, în Deltă și în 10 județe. Cum va fi vremea începând de mâine

Meteorologii au emis, marţi, două avertizări Cod galben de vânt, ce vizează zone din 10 judeţe, precum şi un Cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului, valabil în jumătate din suprafaţa judeţelor Tulcea şi Constanţa. Vizate sunt în special zona Litoralului românesc și Delta Dunării.

Vânt puternic la mare și în Deltă

valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg

Conform prognozei de specialitate, pe parcursul zilei de marţi, între orele 10:00 - 20:00, va fi Cod portocaliu de vânt puternic pe Litoral şi în Deltă, cu rafale ce vor ajunge la 70 - 90 km/h. În acelaşi timp, un prim Cod galben de intensificări ale vântului va fi valabil din 1 octombrie, ora 10:00, până pe 2 octombrie, ora 2:00, în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea şi în estul Munteniei, unde vitezele la rafală vor fi de 50 - 70 km/h. De asemenea, un Cod galben de vânt va afecta, miercuri, în intervalul orar 2:00 - 10:00, toată zona Dobrogei, iar vitezele la rafală vor ajunge la 50 - 70 km/h.

Cum va fi vremea în luna octombrie

Prognoza lunii octombrie arată că vremea va fi blândă pentru această a doua lună de toamnă, iar de mâine temperaturile vor fi în creștere. Iată prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 30.09.2024 - 7.10.2024

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, cu excepția regiunilor sudice, unde va ploua mai puțin, cantitățile de precipitații vor fi mai mari, mai ales în sud-vestul și în extremitatea de sud-est a țării.

Săptămâna 07.10.2024 - 14.10.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de ploi vor fi în general normale, cu posibilitatea să plouă mai mult în extremitatea de nord-vest a țării.

Săptămâna 14.10.2024 - 21.10.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi ceva mai mari în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 21.10.2024 - 28.10.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi ceva mai mari în cele mai multe zone ale țării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry la Wellchild, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
vesela de unica folosinta jpg
Netflix, serviciu de difuzare online bazat pe abonamente. Sursa foto: pexels.com
femeie bani jpg
ceausescu congres jpg
negi jpeg
sosea norvegia  jpg
concedieri intel jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net