Avertizare meteo în România! Revin ploile și ninsorile. Cum va fi vremea la București

Meteorologii au emis o avertizare cu privire la condițiile meteorologice care urmează să se înregistreze miercuri, anunțând apariția ploilor și a ninsorilor în zonele montane, cu formare de strat de zăpadă.

Avertizare meteo în România
Avertizare meteo în România

Alerta meteorologică este valabilă începând cu ora 15:00 și se va menține până la ora 20:00. În acest interval de timp, se așteaptă precipitații temporare, local moderate cantitativ, în regiunile Banatului, Crișanei, Transilvaniei, Olteniei și vestului Moldovei.

Cantități de apă între 10 și 15 litri pe metru pătrat, iar izolat chiar peste 20 litri pe metru pătrat, se vor acumula în special în zonele deluroase și montane.

Se vor înregistra ploi, iar pe timpul nopții, în Transilvania și Subcarpații Moldovei se vor semnala precipitații mixte. În zonele montane, ninsorile vor predomina treptat și se va depune strat de zăpadă.

Prognoză specială pentru București

Pentru București, meteorologii au emis o prognoză specială, valabilă până joi la ora 8:00. În această perioadă, în capitală se așteaptă prezența norilor, burniță și ploi ușoare.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ușoare în timpul nopții, cu viteze între 30 și 40 km/h. Temperatura maximă va fi de aproximativ 10 grade Celsius, peste media obișnuită pentru această perioadă, în timp ce temperatura minimă se va situa între 3 și 4 grade Celsius.

În cursul zilei de joi, până la ora 20:00, vremea se va răci și va fi predominant închisă, conform prognozei meteorologilor. Se vor înregistra ploi slabe pe alocuri, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări, cu rafale între 40 și 45 km/h. Temperatura maximă va oscila între 7 și 9 grade Celsius.

Prognoza meteo detaliată pentru următoarele patru săptămâni în diferite regiuni

În primele două zile, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi diurne în jur de 17 grade Celsius și nocturne de 5...6 grade Celsius. Apoi, temperaturile vor scădea până în jurul datei de 8 martie, când se vor situa la aproximativ 11 grade Celsius pentru maxime și 1...2 grade Celsius pentru minime.

În restul intervalului, se vor înregistra variații termice, dar tendința generală va fi de creștere a temperaturilor, cu medii diurne de 13...16 grade Celsius și nocturne de 3...5 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 și 8 martie, precum și după data de 11 martie.

Crișana

La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi diurne de 18 grade Celsius și nocturne în jur de 4 grade Celsius. Între 5 și 8 martie, temperaturile vor scădea, situându-se la medii ale maximelor de 10...11 grade Celsius și ale minimelor în jurul a 1 grad Celsius.

Ulterior, se vor înregistra variații termice, dar în general temperaturile vor crește, cu medii diurne de 12...15 grade Celsius și nocturne de 3...5 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 și 8 martie, precum și după data de 11 martie.

Transilvania

În primele două zile, vremea va fi mult mai caldă decât de obicei, cu temperaturi diurne de 15...16 grade Celsius și nocturne în jur de 2 grade Celsius. Apoi, temperaturile vor scădea, ajungând la medii ale maximelor de 9...10 grade Celsius și ale minimelor în jur de -3 grade Celsius.

În restul intervalului, se vor înregistra variații termice, dar în general temperaturile vor crește, cu medii diurne de 10...14 grade Celsius și nocturne de 0...2 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 martie, precum și începând cu data de 11 martie, până spre sfârșitul intervalului.

Maramureș

În primele două zile, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi diurne de 16...17 grade Celsius și nocturne în jur de 3 grade Celsius. Ulterior, temperaturile vor scădea, cu medii ale maximelor de 11 grade Celsius și ale minimelor în jur de -1 grad Celsius.

În restul intervalului, se vor înregistra variații termice, dar în general temperaturile vor crește, cu medii diurne de 11...13 grade Celsius și nocturne de 1...3 grade Celsius. Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, dar probabilitatea va crește în a doua jumătate a intervalului.

Moldova

Până în data de 7 martie, temperaturile vor scădea de la medii ale maximelor de 12 grade Celsius la 6 grade Celsius, iar ale minimelor de la 2...3 grade Celsius la -4 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi, cu medii ale maximelor de 12...13 grade Celsius și ale minimelor de 2...3 grade Celsius până la începutul celei de-a doua săptămâni.

În restul intervalului, vor fi ușoare variații termice, dar în general temperaturile vor oscila între 10...13 grade Celsius pentru maxime și 1...3 grade Celsius pentru minime. Probabilitatea pentru precipitații va crește în a doua săptămână a intervalului.

Dobrogea

Până la mijlocul primei săptămâni, temperaturile vor scădea de la medii ale maximelor de 11 grade Celsius la 5...6 grade Celsius și ale minimelor de la 2...4 grade Celsius la -2 grade Celsius. Până în data de 12 martie, vremea se va încălzi, cu medii ale maximelor de 14 grade Celsius și ale minimelor de 5...6 grade Celsius.

În restul intervalului, vor fi ușoare variații termice, dar în general temperaturile vor fi între 10...13 grade Celsius pentru maxime și în jur de 4 grade Celsius pentru minime. Probabilitatea pentru precipitații va crește în a doua săptămână a intervalului.

Muntenia

Până spre finalul primei săptămâni, temperaturile vor scădea de la medii ale maximelor de 15 grade Celsius la 8 grade Celsius și ale minimelor de la 3...4 grade Celsius la -3 grade Celsius. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperaturile vor crește, cu medii ale maximelor de 16 grade Celsius și ale minimelor spre 4 grade Celsius.

În restul intervalului, vor fi ușoare variații termice, dar în general temperaturile vor fi între 13...16 grade Celsius pentru maxime și 2...3 grade Celsius pentru minime. Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 și 7 martie, dar probabilitatea va crește în a doua jumătate a intervalului.

Oltenia

Până în jurul datei de 7 martie, în Oltenia se prevede o scădere a temperaturilor, de la medii ale maximelor de 15 grade Celsius până spre 8 grade Celsius, iar ale minimelor de la 3...5 grade Celsius până la -1...0 grade Celsius.

Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va crește din nou, cu medii ale valorilor diurne revenind la 15 grade Celsius și ale celor nocturne apropiindu-se de 4 grade Celsius.

În restul intervalului, vor exista ușoare alternanțe termice, dar în general temperaturile vor oscila cu medii ale maximelor între 12...14 grade Celsius și ale minimelor în jur de 3 grade Celsius. Există șanse de precipitații în prima săptămână, în special în zilele de 6 și 7 martie, iar probabilitatea acestora va crește în a doua jumătate a intervalului.

Prognoza meteo pentru zona montană

În primele două zile din interval, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu medii ale valorilor diurne de 5...6 grade Celsius și ale celor nocturne în jur de -1 grad Celsius. Ulterior, temperaturile vor scădea, ajungând la medii ale maximelor de 0 grade Celsius și ale minimelor în jurul a -6 grade Celsius.

În restul intervalului, vor exista variații termice, dar în general se va înregistra o tendință de creștere a temperaturilor, cu medii diurne de 2...4 grade Celsius și nocturne de -4...-1 grad Celsius. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 martie, precum și începând cu data de 11 martie, până spre sfârșitul intervalului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net