Ploi și lapoviță în weekend. Vremea se schimbă radical de luni. De ce temperaturi vom avea parte

În acest weekend, meteorologii spun că vom avea parte de lapoviță și ploi. Va ninge în Maramureș și Transilvania, va ploua și va fi lapoviță în Banat și Crișana.De luni, însă vremea se încălzește, după ce un aer tropical va aduce temperaturi de primăvară.

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în weekend Foto: Shutterstock
Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în weekend Foto: Shutterstock

Unde va ninge în acest weekend 

Meteorologul Mihai Timu a declarat că un front de aer rece aduce, în acest weekend, o ușoară răcorire a vremii, scrie Digi24.ro. Azi temperaturile încep să scadă, vor fi între 0 și 10 grade Celsius. „Vremea va fi închisă mai ales în zonele intracarpatice, unde vor fi precipitații. Vor fi ninsori în Maramureș și Transilvania, ploi și lapoviță în Banat și Crișana. Ninsorile de la munte nu vor fi cantitative", a declarat meteorologul.

De când se încălzește 

„Vom avea o încălzire a vremii, duminică se vor depăși zece grade în toată țara. Prima parte a săptămânii va aduce o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit, vorbim de un aer tropical care va migra spre sud-estul Europei, inclusiv peste țara noastră. În prima parte a săptămânii viitoare vor fi temperaturi de primăvară în toată țara. Noaptea, temperaturile vor oscila între 0 și 7 grade", a declarat meteorologul. 

Ce temperaturi vom avea în februarie 

Temperaturile vor fi peste valorile normale ale perioadei calendaristice în intervalul 5 - 19 februarie şi uşor mai coborâte spre sfârşitul lunii, anunţă meteorologii, care vineri au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni. De asemenea, ANM anunţă precipitaţii în toată ţara în a doua jumătate a lui februarie. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 5 – 12 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munţilor Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, precum şi în regiunile nord-vestice, da şi deficitar în cele sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12 – 19 februarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19 – 26 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26 februarie – 4 martie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net