Vremea se răcește în București! Când începe să ningă. ANM anunţă lapoviţă, ninsoare şi rafale de vânt

Vremea se răceşte în Bucureşti, în următoarele zile, iar meteorologii ANM anunţă că temperaturile scad considerabil începând de astăzi. Sâmbătă vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Tot de sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 14 până duminică, la ora 10, vor fi intensificări ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 de metri în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Care a fost anunțul meteorologilor Foto: Shutterstock
Care a fost anunțul meteorologilor Foto: Shutterstock

Lapoviță și ninsoare în București 

De vineri, cerul va avea înnorări și temporar va ploua, în Capitală. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 5-6 grade. Sâmbătă, cerul va fi noros și va ploua (cantități de apă de 15...20 l/mp), iar în a doua parte a nopții, trecător vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări mai ales seara și noaptea cu rafale de 50-55 km/h. Temperatura maximă, mai coborâtă decât în ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 2-3 grade, scrie Observatornews.ro.

Cod portocaliu și cod galben de viscol și ninsoare

Potrivit ANM, de sâmbătă, de la ora 14 până duminică, la ora 10, vor fi intensificări ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 de metri în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. În această perioadă, local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80...110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri, scrie Observatornews.ro.

Care sunt zonele vizate

Zonele vizate sunt sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre. În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85...90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

Cum va fi vremea de Crăciun 

De Ajunul Crăciunului, va ninge în Capitală. Oamenii din București se vor putea bucura de zăpadă de pe 19 decembrie, 20 decembrie, 23 decembrie și 24 decembrie. De Crăciun, însă soarele va străluci pe cer, ceea ce înseamnă că iubitorii de iarnă se vor putea juca în zăpadă, fără griji, potrivit Accuweather. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net