Weekend cu ger și zăpadă. Meteorologii anunță la ce să ne mai așteptăm

În weekend, România va avea parte de un prim episod de iarnă aspră. Temperaturile vor scădea semnificativ, iar valorile vor fi mai mici decât cele obișnuite pentru această perioadă. De sâmbătă, gerul va pune stăpânire peste România, iar meteorologii anunță și zăpadă. De luni încolo, vremea se va schimba din nou.

6 baza ger jpg

Un val de aer rece va cuprinde România, în acest sfârșit de săptămână. Va ninge și vom avea parte de o scădere bruscă a temperaturilor. Valorile vor fi negative în cea mai mare parte din țară.

Vreme frumoasă, joi

Joi, vremea se va îmbunătăți în regiunile sudice și estice, în timp ce în nord și centru sunt așteptate averse sporadice, mai ales dimineața. Temperaturile vor fi relativ scăzute, oscilând între 6 și 15 grade Celsius.

Vineri se răcește

De vineri, o depresiune atmosferică va începe să influențeze condițiile meteorologice în România.

Inițial, ploile vor fi prezente mai ales în vestul țării, urmând ca seara să se extindă și în celelalte regiuni. În zonele montane, ninsorile vor fi predominante, potrivit meteoradar.ro.

Un ciclon traversează România, începând de sâmbătă

Sâmbătă, ciclonul se va deplasa către vestul Mării Negre, aducând cu el umezeală suplimentară ce va intensifica precipitațiile în estul țării.

Simultan, va intra în țară un val de aer rece dinspre est, determinând scăderea temperaturilor, iar pe timpul nopții va fi ger.

Traiectoria ciclonului poate suferi modificări, influențând astfel evoluția vremii. Există o probabilitate mare ca în zonele muntoase și centrale, ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales pe timpul nopții. Chiar și în zonele joase vor avea loc ninsori slabe.

Meteorologii anunță că de luni vremea se va îmbunătăți, iar valorile vor urca până la 13 grade, în timpul zilei, dar nopțile vor fi reci cu valori negative de - 5 grade în depresiuni.

Ninsorile vor continua la munte, iar în ce privește prognoza pentru luna decembrie, meteorologii spun că vom avea partea de temperaturi care se vor încadra în limitele normale ale perioadei, dar și zăpadă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net