Vremea se schimbă radical! La ce să ne așteptăm în următoarea perioadă

Frig și zăpadă la munte! De asta am avut parte în acest weekend, însă de săptămâna viitoare vremea se schimbă, astfel că nici măcar toamnă cu adevărat nu putem că spune că vine încă, au explicat meteorologii.  

Vremea se schimbă de săptămâna viitoare Foto: Shutterstock
Vremea se schimbă de săptămâna viitoare Foto: Shutterstock

Vremea este capricioasă

„Avem o vreme capricioasă, cu alternanțe termice de la o zi la cealaltă, astfel încât dacă în această dimineață a fost foarte rece, în mod deosebit în centrul țării, acolo unde temperaturile au fost negative, până la -7 grade în depresiuni, chiar și în zona periferică a Capitalei am avut temperaturi ușor negative, până la -2 grade, astăzi vorbim de temperaturi mai ridicate decât în mod normal a avea la această dată.

Astfel că, în partea de sud, de vest, de est a teritoriului, acolo unde maximele vor atinge 15-16-17 grade, iar mâine chiar și mai mult de atât, vorbim de maxime de 19-20 de grade în partea de sud-vest a teritoriului. Acest lucru înseamnă temperaturi cu 8 grade mai mari decât ar trebui să avem la această dată", a declarat meteorologul ANM Alina Șerban, scrie Antena3 CNN.ro.

La munte vor fi precipitații sub formă de ninsoare

„Însă un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre dinspre vest către est și va determina precipitații, precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane, acolo unde a mai nins și zilele trecute și se va depune strat de zăpadă, dar și precipitații specifice anotimpului cald în partea de sud-est a teritoriului. Vom avea, de altfel, rafale de peste 80-90km/h și în zonele montane, cel mai probabil mâine după-amiază, mâine noapte, iar vântul se va intensifica mâine noapte, duminică, în toată partea de sud, de sud-est a teritoriului", a precizat meteorologul ANM.

În București vor fi 17 grade Celsius

„Nici măcar toamnă cu adevărat nu putem că spune că vine încă, pentru că săptămâna viitoare ne așteptăm din nou la aer cald. Și în Capitală vorbim de alternanțe termice, mai degrabă la temperaturile minime. Dacă în această dimineață a fost foarte rece, se mai încălzește ușor, maximele rămân undeva pe la 15-16-17 grade, poate mai scăzute duminică și luni, iar săptămâna viitoare se încălzește din nou", a concluzionat Alina Șerban

Avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol 

Meteorologii au emis un cod galben de vânt și viscol la munte. Astfel, în intervalul 12 noiembrie, ora 08 – 12 noiembrie, ora 18, vântul va avea intensificări în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Transilvaniei, cu viteze de 55...65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona Carpaților Orientali va ninge moderat cantitativ (10...15 l/mp) și va continua să se depună strat de zăpadă. 

Viscolul, prăpăd în pasul Tihuța

Viscolul a doborât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai mulți copaci, în Pasul Tihuța, la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava. "Urmare a ninsorii și a viscolului, în Pasul Tihuța spre județul Suceava au căzut câțiva copaci pe carosabil, fără a bloca circulația", informează ISU Bistrița-Năsăud. Intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tiha Bârgăului. Pasul Tihuța, situat la altitudinea de 1200 de metri, este trecătoarea care leagă Transilvania și Moldova, scrie Observatornews.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net