Vine frigul în România! Regiunile în care se vor înregistra cele mai mici temperaturi

Vine frigul în România! Ne luăm adio de la temperaturile calde și de la vara prelungită cu care usntem obișnuiți de câțiva ani. De acum vine toamna în toată regula! Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni și trebuie să știți că trebuie să vă scoate hainele groase din dulap!

Regiunile în care se vor înregistra cele mai mici temperaturi
Regiunile în care se vor înregistra cele mai mici temperaturi

Regiunile în care se vor înregistra cele mai mici temperaturi

Regiunile din România se vor confrunta cu diverse condiții meteorologice în următoarea perioadă, conform Antena3.ro

Banat: În prima parte a săptămânii, temperaturile vor fi sub medie, cu maxime de 18...21 de grade și minime în jur de 11 grade, coborând apoi la 5...8 grade. Ulterior, vor crește treptat la maxime medii de 27...28 de grade și minime de 11...13 grade în mijlocul intervalului. Apoi, temperaturile vor scădea la maxime medii de 17...19 grade și minime de 6...8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în primele două zile și după 16 octombrie.

Crișana: Se va înregistra o încălzire treptată, cu maxime crescânde de la 16 grade în prima zi la 26...27 de grade pe 14 octombrie. Minimele vor coborî la 5 grade pe 11 octombrie, apoi vor crește la 11...12 grade până pe 17 octombrie. Apoi, temperaturile vor scădea cu aproximativ 4 grade, cu medii ale maximelor între 15 și 18 grade și medii ale minimelor între 5 și 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare la începutul intervalului și după 16 octombrie.

Transilvania: Până pe 14 octombrie, temperaturile vor crește, atingând maxime medii de 24...25 de grade, peste valorile normale. Minimele vor avea variații, cu valori între 2 și 5 grade în primele nopți, apoi vor crește treptat până pe 17 octombrie, când vor ajunge la 7...9 grade. Apoi, temperaturile vor scădea, cu maxime medii de 14 și 16 grade și minime medii de 2 și 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare la începutul intervalului și după 16 octombrie.

Maramureș: În perioada următoare, temperaturile vor crește treptat, cu maxime crescânde de la 12 grade în prima zi la 24...25 de grade pe 14 octombrie. Minimele vor avea variații în primele nopți, între 1 și 5 grade, apoi vor crește treptat până pe 17 octombrie, când vor atinge 8...10 grade. Mai târziu, temperaturile vor scădea, cu maxime medii de 14 și 17 grade și minime medii de 3 și 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în primele două zile ale intervalului și după 15 octombrie.

Moldova: În primele două zile ale intervalului, vremea va fi mai rece, cu maxime de 13...14 grade și minime între 2...5 grade. Cu toate acestea, între 12 și 15 octombrie se va înregistra o încălzire semnificativă, cu maxime de 24...26 de grade și minime în jur de 10 grade, caracterizând o perioadă caldă. În a doua săptămână de prognoză, temperaturile se vor apropia de mediile climatologice normale, cu maxime medii de 15...17 grade și minime medii de 4...6 grade. Se așteaptă deficiențe în cantitatea de precipitații, cu posibile ploi slabe la începutul intervalului și, cu o probabilitate mai mare, în perioada 17 – 19 octombrie.

Dobrogea: În primele zile ale intervalului, vremea va fi mai rece, cu maxime medii de 16...17 grade și minime medii între 6...8 grade. Cu toate acestea, între 12 și 16 octombrie se va înregistra o încălzire semnificativă, cu maxime de 25...26 de grade și minime de 12...14 grade, caracterizând o perioadă caldă. După 17 octombrie, temperaturile vor reveni la medii ale maximelor de 16....18 de grade și ale minimelor în general de 8...9 grade. Cantitatea de precipitații va fi deficit în marea parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare de ploi slabe după 17 octombrie.

Muntenia: În primele zile ale intervalului, majoritatea regiunii va avea temperaturi apropiate de normele climatologice, cu maxime medii de 18...21 de grade și minime medii de aproximativ 7 grade. O perioadă caldă se va instala între 13 și 16 octombrie, când maximele termice vor ajunge la 25...28 de grade și minimele la 10...12 grade. După 17 octombrie, temperaturile vor reveni la medii ale maximelor de 18....20 de grade și ale minimelor în general de 6...8 grade. Regimul de precipitații va fi deficit în marea parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare de ploi în zilele de 18 și 19 octombrie.

Oltenia: În primele zile ale intervalului, temperaturile vor fi apropiate de normele climatologice, cu maxime medii de 19...22 de grade și minime medii de aproximativ 8 grade. O perioadă caldă se va instala între 13 și 16 octombrie, când maximele termice vor ajunge la 25...27 de grade și minimele la 10...12 grade. După 17 octombrie, temperaturile vor scădea, cu medii ale maximelor de 17....19 de grade și ale minimelor în jur de 6 grade. Cantitatea de precipitații va rămâne scăzută în cea mai mare parte a intervalului, dar probabilitatea de ploi va crește după 17 octombrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net