Prognoza meteo ANM vineri, 15 septembrie. Vremea ne joacă feste! Ce fenomene periculoase se anunță

Vineri, 15 septembrie, vremea se va răcori și va fi în general instabilă, cerul va avea înnorări temporale, astfel încât vor exista perioade cu averse. Temperaturile minime se vor situa între 11 și 21 de grade Celsius.

Temperaturile sunt în scădere Foto: Pixabay.com
Temperaturile sunt în scădere Foto: Pixabay.com

La noapte, în Maramureş, nordul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a zonei montane şi local în Crişana, cerul va fi mai mult noros, vor fi averse, pe arii restrânse descărcări electrice şi intensificări de scură durată ale vântului. Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare, ploile se vor semnala pe suprafeţe mici şi vor fi în general slabe cantitativ, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor situa între 11 şi 21 de grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea pe 15 septembrie va fi instabilă

Vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în prima parte a zilei la munte, în Transilvania, local în Crişana, Maramureş, Moldova şi izolat în celelalte regiuni, în cea de a doua parte a zilei aceste fenomene se vor extinde şi în mare parte din Muntenia, Dobrogea, nordul şi nord-estul Olteniei, iar noaptea vor fi local în regiunile sudice, sud-estice şi pe suprafeţe mai mici în restul teritoriului. Vor fi condiţii de grindină.

Cantitãţile de apă vor depăşi pe alocuri 20-30 l/mp şi izolat, cu o probabilitate mai mare în Carpaţii Meridionali, de Curbură, precum şi în nordul Munteniei, 40 l/mp. În mare parte din ţară, valorile termice vor fi mai scăzute faţã de zilele precedente, astfel maximele se vor încadra între 21 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar minimele vor fi de la 9 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, până la 20 de grade pe litoral. Dimineaţa, dar mai ales noaptea, pe spaţii mici, vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va fi ușor variabilă în vestul ţării, iar în rest va fi în creştere.

Cum va fi vremea în București pe 15 septembrie

La noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16, 19 grade.

Valorile termice, mai ales cele diurne, vor fi mai scăzute faţă de zilele precedente, dar se vor situa în continuare peste mediile multianuale. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15...17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a zilei şi noaptea. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă în timpul zilei, apoi seara şi noaptea va fi în creştere.

Ce temperaturi se vor înregistra la mare

Vremea va fi caldă. Cerul va fi temporar noros şi, îndeosebi spre seară şi noaptea, trecător vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări dupã-amiaza. Temperaturile maxime vor fi de 26...27 de grade, iar cele minime de 19...20 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 20 şi 23 de grade.

Vremea la munte

Vremea se va menţine în general instabilă. Vor fi înnorări persistente şi va ploua la începutul zilei în cea mai mare parte a zonei montane, iar începând cu orele după-amiezii cu precădere în masivele sudice, unde vor fi şi descărcări electrice.

Cu totul izolat vor fi condiţii de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 20...30 l/mp, iar îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, 40 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de scurtă durată asociate ploilor. Temperatura aerului va continua sã scadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net