Cum va fi vremea în septembrie. Prognoza meteo pentru prima lună de toamnă

Septembrie 2023 se anunță o lună cu o vreme neobișnuită pentru această perioadă. Chiar dacă în ultimele s-a mai răcorit, primele zile de toamnă vor aduce din nou temperaturi caniculare, care în mijlocul zilei vor trece de 30 de grade Celsius. Meteorologii anunță că sunt prognozate și multe ploi, caracteristice pentru luna septembrie.

ANM a anunțat prognoza meteo pentru luna septembrie Foto: Shutterstock
ANM a anunțat prognoza meteo pentru luna septembrie Foto: Shutterstock

Cum va fi vremea în septembrie

Directorul Administrație Naționale de Meteorologie Elena Mateescu a declarat pentru Antena 3CNN că toamna va debuta cu o vreme frumoasă din punct de vedere termic, chiar călduroasă, cu temperaturi care vor trece de 30 de grade Celsius. În weekend vom avea temperaturi de vară, aproape caniculare, cu maxime de 33, chiar 34 de grade, în special în sudul țării.

Săptămâna 4 - 10 septembrie

Potrivit ANM, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de est a țării, dar și deficitar în regiunile vestice și nord-vestice.

Săptămâna 11 - 17 septembrie

În această săptămână, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. De asemenea, cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane și în cele estice.

Săptămâna 18 - 24 septembrie

ANM anunță că în acest interval temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 25 septembrie – 1 octombrie

În ultima săptămână din septembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net