Un alt ciclon polar loveşte Europa. Cum va fi vremea în România

Ultima actualizare:

Se pare că vremea caniculară este pe cale să se sfârșească. Potrivit specialiștilor în meteorologie, căldura din Sahara este pe punctul de a fi înlocuită de un polar din nordul Europei.

Un ciclon lovește Europa / foto: arhivă
Un ciclon lovește Europa / foto: arhivă

Astfel, de duminică, anticiclonul care vine din Africa își va pierde brusc puterea și se va ciocni cu aerul mai rece al ciclonului din Europa de Nord.

Așadar, se vor crea condițiile ideale pentru izbucnirea furtunilor violente și a grindinii. Mai exact, de mâine se anunţă o scăderea bruscă a temperaturilor de chiar și 15-20°C în Italia.

Ciclonul polar, care vine din nord, va lovi în special în țările central europene, dar și din sudul Europei. Spre exemplu, Furtuna Betty, a lovit deja Irlanda și se apropie de Italia. Pagubele provocate în Irlanda sunt importante.

Observatorul „Valentina” (aparținând serviciului meteorologic local) a strâns cel mai mare număr de precipitații înregistrat vreodată într-o oră: 36,2 mm de ploaie au căzut în 60 de minute, după cum relatează presa locală, citată de stiridiaspora.ro.

Cum va fi vremea în România 

În România, scăderea temperaturilor este anunțată după 1 septembrie. Dar, zilele acestea, vremea se va păstra caniculară. Există și două coduri, unul galben și altul portocaliu emise de ANM în acest sens.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben - val de căldură şi disconfort termic ridicat valabilă duminică.

„Duminică (27 august) valul de căldură va persista în toată ţara. În jumătatea estică a Transilvaniei, vestul şi sudul Moldovei, în Dobrogea şi în nordul Munteniei şi al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal şi podiş, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 35 şi 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 şi 21 de grade”, a arătat ANM.

De asemenea, este Cod portocaliu - val de căldură persistent şi disconfort termic accentuat, în judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Botoşani, Iaşi şi în municipiul Bucureşti.

„În Maramureş, vestul Transilvaniei, Crişana, Banat, sudul Olteniei şi al Munteniei şi în nord-estul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 şi 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, au transmis meteorologii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net