Animal nemaivăzut de 200 de ani filmat în România. Toți oamenii au amuțit când l-au zărit

Ultima actualizare:

Un animal originar din America de Nord, care nu a mai fost văzut de peste 200 de ani la România, a fost filmat, de curând în Golful Cerna, din județul Mehedinți. Imaginile au ajuns pe internet și s-au viralizat!

Animal nemaivăzut de 200 de ani filmat în România
Animal nemaivăzut de 200 de ani filmat în România

Castorul sau brebul, căci la el ne referim, este un animal rozător semiacvatic protejat prin lege, fiind amenințat cu dispariția, atât în țara noastră, cât și în restul Europei.

Acest simpatic animal a dispărut la începutul secolului al XIX-lea, nu numai în România, ci și în marea parte a Europei, din cauza faptul că a fost vânat excesiv pentru blana sa, dar și pentru că i s-a modificat habitatul.

Animal rar văzut în România

Rozătoarea extrem de rară are o lungime a corpului de până la 90 cm. Greutatea lor variază în funcție de specie, de la 10 până la 31 de kilograme. Au o blană mătăsoasă, de culoare brună-roșietică.

Castorii au un corp alungit, cu membre mici și puternice. Coada lor neacoperită este mare și lată. Femelele sunt uneori mai mari decât masculii. Un lucru special la această specie îl reprezintă picioarele, care sunt foarte mici, iar labele prezintă doar patru degete.

Denumirea veche a castorului, “breb”, vine din indo-europeană – “bhebhrus” – rădăcina cuvântului, “bher”, însemnând “castaniu”, “lucios”.

Castorii trăiesc lângă apă, în familii

Mai mult, castorii trăiesc în familii foarte mari, formate din părinți, puii din anul respectiv și tineretul din generația anterioară.

Animalele tinere părăsesc de regulă cuibul la vârsta de doi ani, iar după o migrare de cel puțin douăzeci de kilometri, își găsesc teritorii și partenere.

Habitatul castorului este în apropierea apelor, unde îşi construieşte cuib, pe care îl apără de intruşi înconjurându-l cu baraje, maldăre de noroi, pietre, amestecate cu urină şi o secreţie din sacul anal (castoreum). Mai ales toamna acest animal sapă adânc la rădăcina copacilor sau îi retează, pentru a-şi ridica astfel barajele protectoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Ducesa de Glucester Foto Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
destinatia ideala pentru iarna si sarbatori webp
mihaela bilic instagram jpg
ospatar la distanta jpg
Podul lui Traian  jpeg
10 lei jpg
antalya pixabay jpg
cuplu de romani, disparut în inundatii, cautati in Spania Foto ABC    Álvaro Ybarra Zavala jpg
vf tampa brasov jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net