Ce animal bizar a vrut să vândă un român pe internet! Poliția a fost nevoită să intervină

Ultima actualizare:

Un bărbat din Constanța, comuna Oltina, satul Răzoarele, a încercat să vândă pe o rețea de socializare o broască ţestoasă pe care acesta o deținea ilegal. Din fericire, animalul a fost eliberat din captivitate de către autorităţi şi redată mediului natural. 

Un constățean a vrut să vândă o broască pe care o deținea ilegal. Foto: Click.
Un constățean a vrut să vândă o broască pe care o deținea ilegal. Foto: Click.

Broască țestoasă, deținută ilegal de un constățean

Ieri, Garda de Mediu Constanţa a anunţat că broasca ţestoasă era deţinută ilegal de un bărbat din comuna Oltina. 

"Împreună cu reprezentanţi ai IPJ Constanţa şi inspectori din cadrul DSVSA s-au efectuat verificări în satul Răzoarele, comuna Oltina, în urma unei reclamaţii adresată de către o asociaţie pentru protecţia animalelor. Pentru identificarea speciei, s-a colaborat cu Universitatea Ovidius Constanţa - Facutatea de Ştiinte ale Naturii şi Ştiinte Agricole", a transmis Garda de Mediu.

Să vinzi un animal protejat este infracțiune

Reprezentanții Gărzii de mediu au spus că broasca țestoasă face parte din specia Testudo Greaca. Este interzistă deținerea unei astfel de specii și vânzarea unui animal protejat constituie infracțiune.

"Specialistul universităţii a confirmat că exemplarul face parte din specia Testudo Greaca (broasca ţestoasă dobrogeană) şi este specie de interes comunitar, inclusă în Anexa 4 din OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, fiind interzisă deţinerea acesteia. Conform legii, deţinerea, transportul, vânzarea sau schimburile în orice scop, precum şi oferirea spre schimb sau vânzare a exemplarelor luate din natură, constituie infracţiune", a precizat Garda de Mediu. 

Ce a declarat bărbatul

Bărbatul a povestit oamenilor legii că a găsit broasca ţestoasă în zona Băneasa, din Capitală. Și pentru că i s-a făcut milă de animal, l-a luat acasă pentru a-l îngriji. După aceea, el a recunoscut faptul că a încercat să vândă broasca şi a postat un anunţ în acest sens pe o pagină de socializare, însă el nu știa că face parte dintr-o specie care este protejată de lege și pe care nu are voie să o vândă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net