Broasca țestoasă Jonathan a împlinit 190 de ani! Este cel mai bătrân animal terestru

Viața a fost cu adevărat un maraton pentru Jonathan, o țestoasă uriașă care deține titlul de cel mai bătrân animal terestru viu. Cea mai recentă realizare a sa: sărbătorirea a 190 de ani.

Jonathan este cel mai bătrân animal terestru  (Foto: Profimedia)
Jonathan este cel mai bătrân animal terestru (Foto: Profimedia)

Citește și: Atenție, nu e un text banal! Cristina Bălan: «Citiți mai jos povestea Țestoasei Tonka»

Broasca țestoasă Jonathan a împlinit 190 de ani în weekend și a fost sărbătorită timp de trei zile. Reptila gigantică din Seychelles, dată cadou guvernatorului din insula Sfânta Elena în 1882, este și cel mai bătrân animal terestru viu cunoscut.

La petrecerea de trei zile au luat parte rezidenți din întreaga insulă. Sărbătoarea a început vineri la casa guvernatorului, cu momente importante inclusiv un tort făcut special pentru a putea fi mâncat de Jonathan și prietenele sale țestoase, și un videoclip animat despre viața lui.

Vezi și: Gisele Bündchen a salvat o ţestoasă de mare! Mesajul emoționant pe care l-a transmis fanilor

Jonathan este orb și nu mai are miros

Jonathan a devenit faimos, după ce a intrat în Cartea Recordurilor datorită vârstei înaintate. Pe lângă cel mai bătrân animal terestru, el este și cel mai în vârstă chelonian – un ordin care cuprinde mai multe specii de broaște țestoase. În 1991, i s-a dat o parteneră cu care a dezvoltat fericit o relație intimă, însă 26 de ani mai târziu, s-a descoperit că Frederica era de fapt mascul, potrivit The Guardian.

Jonathan este acoperit de riduri, e orb și nu mai are miros. Data exactă a nașterii lui rămâne necunoscută, dar estimările sugerează că a eclozat în 1832. Deoarece a devenit o celebritate locală și națională, Jonathan a apărut pe timbrele emise de Sf. Elena, a raportat CNN, și pe o monedă de 5 pence.

Iată și: Tommy e cel mai bătrân animal de casă din lume. A împlinit 121 de ani

Deținătorul recordului anterior pentru cel mai bătrân chelonian a fost Tu'i Malila, o broască țestoasă care a trăit cel puțin 188 de ani, înainte de a muri în 1965. Tu'i Malila a fost dăruită familiei regale din Tonga de către exploratorul britanic căpitanul James Cook, în jurul anului 1777, potrivit Guinness.

Broasca țestoasă recunoaște vocea veterinarului care are grijă de ea

Cartea Recordurilor a menționat că: „Vârsta lui Jonathan este o estimare bazată pe faptul că era pe deplin matur și, prin urmare, avea cel puțin 50 de ani, când a sosit pe insula Sfânta Elena, din Seychelles, în 1882. El poate fi chiar mai în vârstă decât spunem noi". 

Vârsta lui înseamnă că Jonathan era tânăr când regina Victoria (1819-1901) a Regatului Unit a urcat pe tron ​​și că, mai recent, a asistat la zorii erei tehnologice. Cu toate acestea, Jonathan nu l-a întâlnit pe cel mai cunoscut rezident al Insulei Sfânta Elena; generalul francez Napoleon Bonaparte a sosit pe insulă în 1815 și a murit acolo șase ani mai târziu.

Citește mai multe despre: Melcul şi-a angajat broască să-l treacă apa

În prezent, Jonathan măsoară aproximativ 1.2 metri lungime, este orb, după ce i s-a îndepărtat cataracta, și nu mai are simțul mirosului. Cu toate acestea, el recunoaște vocea medicului său veterinar Joe Hollins, conform Guinness World Records, și încă îi place să mănânce, să doarmă la soare și să se împerecheze. „În ciuda vârstei sale, Jonathan are încă un libido bun și este văzut frecvent că se împerechează cu broasca Emma și uneori cu masculul Fred – animalele nu sunt deosebit de sensibile la genul partenerului!” a declarat medicul veterinar Hollins.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net