Singurul animal din lume care poate detecta diabetul. E o adevărată minune la casa omului

O mare parte dintre români au acasă un animal de companie, însă nu foarte multă lume știe că unul dintre aceștia are o abilitate extraordinară! Simțul olfactiv al câinilor este atât de dezvoltat, încât pot mirosi chiar și unele boli de care suferim, cum ar fi diabetul! Află alături de Click! despre ce este vorba!

Câinii au abilitatea de a detecta diabetul
Câinii au abilitatea de a detecta diabetul

Un număr însemnat dintre români poate spune că are acasă un animal de companie, sau chiar mai multe. Iar printre diversele specii pe care le luăm în grijă, câinii și pisicile sunt, de departe, favorite. Însă, atunci când vine vorba despre câini, nu multă lume știe că aceștia au unele abilități extraordinare, putând să miroasă diferite boli, precum diabetul, sau chiar și cancerul! Iar acest lucru se datorează mirosului mult mai dezvoltat pe care îl au!

Nu degeaba câinii sunt numiți „cei mai buni prieteni ai omului”! Aceste animale au un simț olfactiv mult mai dezvoltat decât oamenii, motiv pentru care ei sunt folosiți mereu, de către forțele de ordine, pentru a adulmeca narcotice, ori alte obiecte și substanțe de contrabandă, la punctele de frontieră. Iar potrivit informațiilor oferite de către CNN, acești patrupezi au abilitatea de a-și da seama prin miros dacă o persoană suferă de diabet!

Câinii pot să își dea seama dacă suferim de diabet

Dacă sunteți curioși cum, mai exact, pot câinii să detecteze prezența acestei boli în organism, ei bine, totul are de-a face cu un compus chimic numit izopren. În momentele în care nivelul glicemiei din sânge scade, cercetătorii au observată că organismul produce mai mult izopren decât de obicei, care ajunge în respirație. În acel moment, câinii pot simți mirosul acestui compus, datorită nasului lor atât de dezvoltat.

Desigur, lucrurile sunt ceva mai complicate decât am bănui, așa că dacă avem un câine acasă, el, cel mai probabil, nu va știi cum să detecteze diabetul prin respirație. Este nevoie ca aceștia să fie dresați special pentru a putea avea această abilitate, lucru ce nu este deloc ieftin.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net