Crești pui? De ce trebuie să pui albastru de metilen în apa de unde beau apă

Orice român care are la curte pui, sau orice alt animal, știe deja că îngrijitul acestora nu este deloc atât de ușor precum pare. Ei necesită mult efort, atât fizic, cât și financiar, iar chiar dacă răsplata este una pe măsură, mulți dintre noi se pot simți copleșiți de nevoile animalelor. Ei bine, un truc pentru a face lucrurile mai ușoare este albastrul de metilen! Află alături de Click! despre ce este vorba!

Dacă ne numărăm printre românii care au animale la curte, sau, cel puțin au prieteni și rude care au, atunci știm deja că nu este deloc simplu să avem grijă de acestea! Este nevoie de mult efort depus, atât din punct de vedere fizic, cât și material, pentru a le asigura un trai sănătos! Desigur, la finalul zilei, răsplata este și ea una pe măsură, însă efortul pe care îl necesită nu este deloc unul de neglijat.

Iar dacă suntem interesați de a avea animale la curte, sau deja avem și căutăm „trucuri” pentru a le îngriji mai bine, Click! vine cu vești bune! Deoarece deși efortul pentru a îngriji, de exemplu, puii, este unul serios, nu trebuie să fiți descurajat! De exemplu, albastrul de metilen este un „truc” pe care nu foarte multă lume îl știe, însă care poate avea efecte incredibile pentru sănătatea puilor voștri!

Cum ajută albastrul de metilen sănătatea puilor

Albastrul de metilen este folosit și de oameni, pentru tratarea diverselor probleme de gât, însă se pare că el este chiar mai versatil decât am crede! Puțin albastru de metilen pus în apa pe care o vor bea puii voștri, va fi un dezifectant extrem de puternic! Iar dacă vă temeți că această combinație poate face rău puilor, nu aveți de ce! Ea este complet inofensivă, iar dacă unul dintre puii voștri este bolnav, albastrul de metilen va face ca microbii să nu se împrăștie și la celelalte exemplare!

Atenție, acest „truc”, deși atât de util, poate începe să aibă efecte negative dacă exagerați! Este indicat ca apa cu albastru de metilen să fie folosită doar de vreo 2 ori pe săptămână și să nu puneți o cantitate prea mare în apă!

image
image
image
image
image
image
Mita dolari Chisinau FOTO cna md jpeg
shutterstock 179983460 jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
front casa 1 jpg
Crizantemă jpeg
Un nou sezon de „Străzi deschise”, începând din weekendul 29-30 aprilie, pe Calea Victoriei (foto: Facebook / Nicușor Dan)