Singurul animal din lume care e capabil să te blesteme. Românii se tem de el și îl alungă mereu!

Din cele mai vechi timpuri, credințele și superstițiile din popor ne amintesc de faptul că anumite animale sunt considerate „periculoase” prin prisma faptului că sunt asociate cu diverse simboluri mistice, oculte, prevestind chiar moartea. Cu siguranță mulți dintre noi am auzit despre existența unei păsări despre care se spune că te poate blestema: cioara.

Cioara este considerată pasărea care blesteamă / foto: Pixabay
Cioara este considerată pasărea care blesteamă / foto: Pixabay

Despre ciori s-a spus dintotdeaun faptul că sunt considerate păstrătoare ale unor învățături străvechi. Culoarea penelor lor este asociată cu moartea și necunoscutul, cu puteri oculte, de aici și corelația potrivit căreia cioara este bună prietenă cu moartea.

Cioara, pasărea care te poate blestema. Mulți se tem de prezența ei 

Străbunicii și bunicii noștri ne aminteau faptul că ciorile sunt păsări răzbunătoare, astfel că dacă le alungi din anumite locuri sau le faci rău, te blesteamă. Se numără printre cele mai inteligente păsări din lume, fiind capabile să rețină fețele oamenilor care le fac rău.

Cele mai ciudate curiozități despre ciori, unele dintre cele mai inteligente păsări  din lume

Curiozități despre ciori / foto: Pixabay
Curiozități despre ciori / foto: Pixabay

Miturile și superstițiile din întreaga lume legate de această pasăre mistică amintesc faptul că este asociată cu moartea. Simplul fapt că se hrănește din cadavre adâncește și mai mult repulsia și dezgustul pe care majoritatea oamenilor le au față de ea.

Superstițiile spun că „cine mănâncă moarte seamănă moarte”, mai concret, ia în posesie spiritul mortului și reușește să înfrângă moartea, întrucât se hrănește de la aceeași masă cu ea, însă tot nu moare.

În ciuda faptului că sunt unele dintre cele mai respinse păsări, ciorile sunt totodată unele dintre cele mai inteligente din lume. În trecut, oamenii foloseau ciorile pe post de bun augur. În funcție de zborul lor, de croncănit și comportament, aceștia încercau să-și dea seama de evenimentele care urmau să se întâmple.

În perioada Evului Mediu, oamenii credeau că vrăjitoarele se ajutau de simbolul labei de cioară pentru a face farmece aducătoare de moarte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
jocuri acum 100 de ani  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net