Uliul anti-ciori! Primarul din Ploiești a găsit soluția pentru alungarea ciorilor care murdăresc băncile din parcuri

Ultima actualizare:

    Bancă de pe Bulevardul Independenței din Ploiești Foto: adevarul.ro
Bancă de pe Bulevardul Independenței din Ploiești Foto: adevarul.ro

Alungatul ciorilor din una dintre cele mai cunoscute zone de promenadă din Ploiești este o problemă cu care autoritățile locale se confruntă de ani de zile. Acum, Primăria intenţionează să apeleze la serviciile unui dresor de păsări de pradă, care să vină în oraș pentru o perioadă de un an cu un uliu special antrenat.

Primarul este convins că această măsură excentrică pentru alungarea păsărilor va da roade. ”Este o metodă folosită încă pe aeroporturi pentru a îndepărta păsările din zona unde decolează sau aterizează avioanele. Am mai încercat această variantă în 2010 şi a funcţionat atunci”, a declarat Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploieşti, pentru adevarul.ro.

Astfel, Primăria va apela la serviciile unui dresor de păsări de pradă, care să vină la Ploieşti pentru o perioadă de un an cu un uliu special antrenat. Doar simpla prezenţă a răpitoarei în zona unde cuibăresc ciorile ar putea rezolva pe cale naturală această problemă care trenează la Ploieşti de cel puţin 15 ani, sunt de părere autoritățile.

”Băncile și trotuarele de sub castani sunt murdare tot timpul”

De-a lungul anilor, în Ploiești s-au folosit tot felul de metode pentru îndepărtarea ciorilor de pe Bulevardul Castanilor, dar fără rezultat. „Am adus pompierii cu tunurile de apă, am dărâmat cuiburile, am folosit metode moderne, un aparat cu ultrasunete pe care l-am montat pe blocul Gioconda, cel mai înalt din oraş, dar degeaba. Băncile şi trotuarele de sub castani nu pot fi folosite pentru că sunt murdare tot timpul. Astăzi spălăm, mâine sunt la fel. Am zis să încercăm şi varianta cu uliul. Prezenţa păsării de pradă sperie ciorile şi ar putea pleca de bunăvoie”, a mai spus Volosevici.

Autoritățile locale spun că ciorile sunt atrase de fosta groapă de gunoi a Ploieștiului, unde găsesc hrană în permanenţă, iar castanii, foarte înalţi, reprezintă pentru păsări o zonă perfectă de adăpost pe timp de noapte. În plus, oraşul este înconjurat de câmpuri cu culturi de cereale, o altă sursă de hrană pentru păsări. Deocamdată, nu este clar dacă alungarea ciorilor cu ajutorul unui uliu este legală. Cioara este specie protejată de lege, iar şoimăritul (vânătoarea cu păsări răpitoare) nu este legal în România.

Citește și: 

Atenție! Se numără ciorile. La recensământ poate participa oricine

Antrenează vulturi să vâneze dronele

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
William în Africa, 2024, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
hotel cocos filipine guinness world records jpg
dementa shutterstock 2319917153 jpg
https   www cancan ro wp content uploads 2023 03 FotoJet 26 1200x900 webp
Ligia Deca INQUAM Photos Octav Ganea webp
carne ton conserva istock jpg
Mini-hotelurile abandonate din staţiunea Vidra - Vâlcea Foto Daciana Stoica - Adevărul
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
destinatia ideala pentru iarna si sarbatori webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net