Uliul anti-ciori! Primarul din Ploie╚Öti a g─âsit solu╚Ťia pentru alungarea ciorilor care murd─âresc b─âncile din parcuri

image
Banc─â de pe Bulevardul Independen╚Ťei din Ploie╚Öti Foto: adevarul.ro

Alungatul ciorilor din una dintre cele mai cunoscute zone de promenad─â din Ploie╚Öti este o problem─â cu care autorit─â╚Ťile locale se confrunt─â de ani de zile. Acum, Prim─âria inten┼úioneaz─â s─â apeleze la serviciile unui dresor de p─âs─âri de prad─â, care s─â vin─â ├«n ora╚Ö pentru o perioad─â de un an cu un uliu special antrenat.

Primarul este convins c─â aceast─â m─âsur─â excentric─â pentru alungarea p─âs─ârilor va da roade. ÔÇŁEste o metod─â folosit─â ├«nc─â pe aeroporturi pentru a ├«ndep─ârta p─âs─ârile din zona unde decoleaz─â sau aterizeaz─â avioanele. Am mai ├«ncercat aceast─â variant─â ├«n 2010 ┼či a func┼úionat atunciÔÇŁ, a declarat Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploie┼čti, pentru adevarul.ro.

Astfel, Prim─âria va apela la serviciile unui dresor de p─âs─âri de prad─â, care s─â vin─â la Ploie┼čti pentru o perioad─â de un an cu un uliu special antrenat. Doar simpla prezen┼ú─â a r─âpitoarei ├«n zona unde cuib─âresc ciorile ar putea rezolva pe cale natural─â aceast─â problem─â care treneaz─â la Ploie┼čti de cel pu┼úin 15 ani, sunt de p─ârere autorit─â╚Ťile.

ÔÇŁB─âncile ╚Öi trotuarele de sub castani sunt murdare tot timpulÔÇŁ

De-a lungul anilor, ├«n Ploie╚Öti s-au folosit tot felul de metode pentru ├«ndep─ârtarea ciorilor de pe Bulevardul Castanilor, dar f─âr─â rezultat. ÔÇ×Am adus pompierii cu tunurile de ap─â, am d─âr├ómat cuiburile, am folosit metode moderne, un aparat cu ultrasunete pe care l-am montat pe blocul Gioconda, cel mai ├«nalt din ora┼č, dar degeaba. B─âncile ┼či trotuarele de sub castani nu pot fi folosite pentru c─â sunt murdare tot timpul. Ast─âzi sp─âl─âm, m├óine sunt la fel. Am zis s─â ├«ncerc─âm ┼či varianta cu uliul. Prezen┼úa p─âs─ârii de prad─â sperie ciorile ┼či ar putea pleca de bun─âvoieÔÇŁ, a mai spus Volosevici.

Autorit─â╚Ťile locale spun c─â ciorile sunt atrase de fosta groap─â de gunoi a Ploie╚Ötiului, unde g─âsesc hran─â ├«n permanen┼ú─â, iar castanii, foarte ├«nal┼úi, reprezint─â pentru p─âs─âri o zon─â perfect─â de ad─âpost pe timp de noapte. ├Än plus, ora┼čul este ├«nconjurat de c├ómpuri cu culturi de cereale, o alt─â surs─â de hran─â pentru p─âs─âri. Deocamdat─â, nu este clar dac─â alungarea ciorilor cu ajutorul unui uliu este legal─â. Cioara este specie protejat─â de lege, iar ┼čoim─âritul (v├ón─âtoarea cu p─âs─âri r─âpitoare) nu este legal ├«n Rom├ónia.

Cite╚Öte ╚Öi: 

Aten╚Ťie! Se num─âr─â ciorile. La recens─âm├ónt poate participa oricine

Antrenează vulturi să vâneze dronele

george simion port popular jpg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
Lucile Randon
tonciu prodan reghe jpeg
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
dana nalbaru noua piesa2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg
iPhone App Store piata de aplicatii Apple FOTO Shutterstock