Cum va fi vremea după caniculă. ANM anunță când vine toamna

Meteorogolii de la ANM anunță că, în acest sfârșit de sezon estival, nu vom scăpa de caniculă. O „cupolă de foc” va veni peste România, iar termperaturile vor rămâne foarte ridicate până pe 31 august. Se va ajunge până la 38 de grade în anumite zone, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Temperaturile rămân foarte ridicate până la sfârșitul lui august / foto: Shutterstock
Temperaturile rămân foarte ridicate până la sfârșitul lui august / foto: Shutterstock

Zilele acestea, căldura se va intensifica în Capitală până marți, 22 august, iar temperatura maximă va fi de 39 de grade, a anunțat duminică, 20 august, Administrația Națională de Meteorologie.

„Valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic va deveni accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, cu maxime termice de 37…38 de grade, iar luni (21 august) se vor înregistra 39 de grade”, au transmis meteorologii.

Prognoza meteo 21 – 28 august 2023

Temperaturile vor fi ridicate ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 28 august – 4 septembrie 2023

Media temperaturilor va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, estice și sud- estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 4 – 11 septembrie 2023

Din 4 septembrie, însă, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 11 – 18 septembrie 2023

Și în a doua săptămână din septembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, transmite ANM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net