Cum să ne păstrăm pomii sănătoși în luna august? Sfaturile experților grădinari

Odată ce vor trece aceste zile puțin mai răcoroase, temperaturile fierbinți vor reveni în țara noastră, iar odată cu ele, dăunători precum omizile și păduchii de frunze vor deveni tot mai activi. Pentru a ne proteja copacii de asfel de probleme, a venit vremea pentru ca ei să fie stropiți. Desigur, grădinarii cei mai pricepuți vin cu sfaturile perfecte pentru această perioadă.

Experții ne sugerează tratamentele perfecte pentru pomi
Experții ne sugerează tratamentele perfecte pentru pomi

Cu toții răsuflăm ușurați și încercăm să ne bucurăm cât mai mult de aceste câteva zile ceva mai răcoroase. Însă, asta nu înseamnă că vremea caldă a ajuns la final, iar odată ce temperaturile vor reveni la valori mai ridicate, diverșii dăunători vor reveni, de asemenea, în forță. Ei bine, în această lună a venit momentul în care să ne stropim copacii, pentru a-i păstra sănătoși, fără vreun dăunător, cum ar fi omizile, ori păduchii de frunze. Iar potrivit celor de la agrointel.ro, grădinarii ne sugerează cele mai bune opțiuni pentru această perioadă.

De exemplu, în cazul pomilor pe care deja i-ați recoltat, avem la dispoziție următorul amestec: Luna Experience – 0,05% + Folpan – 0,15% + Afinto – 0,02%. Desigur, în acest caz, mai puteți să consumați fructele de abia peste 14 zile, după ce ați folosit acest amestec.

Cum trebuie să ne îngrijim pomii în luna august

Iar în cazurile în care aveți pomi care urmează să fie recoltați rapid, în următoarele 10 zile, cel mai indicat este să folosiți un amestec de Switch – 0,1% + Karate Zeon – 0,02%. Perioada extrem de fierbinte din această vară a afectat serios o mulțime de pomi, iar specialiștii ne îndeamnă să luăm măsuri cât mai repede posibil.

Desigur, în această perioadă, nu doar dăunătorii vă pot face da bătăi de cap! Pomii voștri se mai pot confrunta și cu diverse boli, cum ar fi făinarea, monilioza, sau chiar și rapanul. În aceste situații, trebuie să folosiți fungicidele potrivite, pentru a preveni împrăștierea problemei și la ceilalți pomi, încă sănătoși.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net