Care sunt cei mai rezistenți pomi fructiferi. Dacă îi plantezi, vei avea fructe pe masă an de an

Pentru cei dintre noi care au la dispoziție o curte, sau chiar propriul pământ, unul dintre modurile cele mai bune prin care îl putem valorifica este prin a planta o livadă. Fie că mai luăm un fruct crescut chiar de noi, direct din copac, atunci când ne relaxăm în curte după o zi lungă la serviciu, sau avem destul pământ încât să începem o afacere cu fructe, pomii sunt o investiție pe care nu o vom regreta. Află alături de Click! care sunt speciile de pom cele mai rezistente și spornice!

Merii sunt printre cele mai populare alegeri din România
Merii sunt printre cele mai populare alegeri din România

Fie că avem norocul de a locui la curte, sau deținem ceva mai mult pământ prin țară, o întrebare de care ne vom lovi, în mod inevitabil, este cum putem valorifica cel mai bine terenul nostru? Ei bine, printre răspunsurile pe care le vom găsi la această dilemă se numără, fără îndoială, plantarea de pomi fructiferi! Iar dacă ne hotărâm să mergem înainte cu acestă opțiune, există mai multe variante, însă nu toate la fel de inspirate! Trebuie să aveți grijă, deoarece există o mulțime de factori care fac din unele specii de pomi investiții mult mai rentabile decât altele!

Astfel, dacă nu vreți să vă treziți peste câteva luni de zile că ați plantat un pom, iar în loc de fructe, aveți doar un trunchi veșted și o groază de mizerie în curte, poate că ar trebuie să vă orientați la măr și prun. Condițiile de mediu din România fac din acești pomi fructiferi unii dintre cei mai spornici copaci. De exemplu, merii au nevoie de aproximativ 700 ml de precipitații pe an, iar în țara noastră există deja diverse specii de meri, cu adaptări și mai potrivite la diversele provocări de mediu, cum ar fi seceta. Cât despre prun, acesta are și avantajul de a rezista cu succes unor variații mari de temperatură.

Unele fructe pot degera chiar și la -1 grad Celsius

Pe lângă calitatea solului și nivelul de precipitații, temperaturile au și ele un rol crucial în creșterea pomilor voștri. Unele fructe, mai ales când sunt încă tinere, pot degera deja la temperaturi de doar -1 grad! Ploile reci și vântul la temperaturi extreme (fie prea cald, ori prea rece) pot dăuna, de asemenea, recoltei voastre, chiar destul de serios!

Dacă începeți să credeți că un pom fructifer vine cu prea multă bătaie de cap, încă nu trebuie să renunțați! Există o alternativă perfectă pe care o puteți explora: nucul! Acesta este extrem de rezistent la orice condiții, însă aveți grijă! Singurele lui „pretenții” sunt cât mai multă lumină, dar și un spațiu generos, deoarece rădăcinile nucului se extind mult, sub pământ!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net