Află care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie să-ți lipsească din grădină

Toată lumea își dorește ca spațiul din exteriorul casei să fie cât mai frumos amenajat, dar și practic, în același timp. În acest fel, pe lângă fotolii, scaune și hamace, grădina ta poate fi mult mai productivă și mai atractivă dacă incluzi și câțiva pomi fructiferi, care să-ți ofere fructe proaspete și gustoase în fiecare an. De asemenea, aceștia sunt și o modalitate excelentă de a-ți îmbogăți solul și de a atrage viețuitoare benefice, precum albinele și fluturii, în grădina ta.

image

Iată care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie să-ți lipsească din grădină:

  • Prunii

Prunii fac parte din gama pomilor fructiferi tradiționali, care pot produce fructe suculente și dulci în timpul verii. Prunii sunt ușor de cultivat și îngrijit, iar fructele lor pot fi folosite în diverse rețete sau pot fi mâncate proaspete. De asemenea, aceștia pot fi plantați într-o varietate de soluri, dar le preferă totuși pe cele bine drenate, cu pH neutru sau ușor alcalin.

  • Caisul 

Caisul este un alt pom fructifer popular, cu fructe acrișoare și dulci, care se pot savura în luna iulie. Nici acesta nu este greu de întreținut și poate fi cultivat în diferite zone. Preferă solurile ușor acide, bine drenate și cu o expunere la soare bună. Dacă ești în căutarea de astfel de pomi fructiferi, pe hornbach.ro găsești o gamă largă de sortimente, astfel încât cu siguranță îți vei găsi fructele preferate. 

  • Vișinii

Vișinii sunt pomii fructiferi de mărime medie, cu fructe suculente și aromate, închise la culoare. Ei pot fi cultivați în zone cu ierni blânde, iar roadele lor sunt utilizate în diferite domenii, însă sunt savurate și ca atare, datorită gustului unic. Vișinii preferă solurile bine drenate, cu un pH neutru sau ușor alcalin, asemenea prunilor, și necesită o stropire regulată în perioada de creștere.

  • Părul

Părul este și el un pom fructifer viguros cu fructe medii, dulci și parfumate. Acesta poate fi cultivat în multe zone climatice diferite și poate produce fructe în cantități mari în fiecare an. Părul preferă solurile ușor acide, bine drenate și cu o expunere la soare bună.

  • Mărul

Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm despre măr, care este un pom fructifer de talie mare, cu fructe aromate și parfumate, pe care toată lumea le cunoaște și le iubește. Mărul este un ingredient versatil în bucătărie, fiind folosit pentru a face prăjituri, tarte, compoturi sau sucuri naturale, pe care atât copiii, cât și adulții, le adoră.

Aceștia sunt doar câțiva dintre pomii fructiferi care pot fi incluși în grădina ta pentru a-ți oferi fructe proaspete și gustoase în fiecare an. Când îi alegi, asigură-te că aceștia sunt potriviți pentru clima și solul din grădină, pentru a te bucura de o producție bogată și de fructe sănătoase. Mai mult, primăvara, când natura prinde viață, aceștia vor fi un adevărat colțișor de rai, extrem de colorați, dar și parfumați în diferite arome. Care este pomul tău fructifer preferat?

Sursa foto: pexels.com

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
click ro jpg
mancare de prune afumate cu carne jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
culoare zodii jpg
gradina jpg
Ingrijire par deteriorat   Copy jpg
chec jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net