Secretul pe care nici cei mai pricepuți grădinari nu-l știau! Când e bine să plantezi pomii fructiferi: toți românii fac asta în perioada greșită a anului!

Încet dar sigur, începem să ne îndreptăm cu pași repezi spre începutul toamnei, iar în acest ritm, ne vom trezi rapid că vremea a început să se răcească serios. Așa că dacă avem norocul de a fi printre românii care locuiesc la curte, cel mai bine este să profităm de cât a mai rămas din vremea caldă pentru a planta câțiva pomi fructiferi! Iar cei mai iscusiți experți ne spun exact când este perioada cea mai bună pentru plantarea acestor copaci!

Lunile octombrie și noiembrie sunt perfecte pentru plantarea pomilor
Lunile octombrie și noiembrie sunt perfecte pentru plantarea pomilor

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja suntem aproape de mijlocul lunii august, iar, în acest ritm amețitor în care trece vara, începutul toamnei va sosi mult mai repede decât am crede! Desigur, odată cu toamna, odată și odată, ne vom confrunta și cu răcirea vremii, așa că trebuie să profităm cât putem de mult de cât a mai rămas din această vreme caldă de vară! Iar dacă avem norocul de a ne număra printre românii care stau la curte, cea mai bună opțiune pe care o avem la dispoziție este să plantăm câțiva pomi fructiferi!

Iar potrivit celor de la casa-gradina.ro, există o fereastră de timp foarte specifică în care este indicat să plantăm astfel de pomi! Mulți dintre români nu cunosc acest „truc”, însă pomii fructiferi plantați în această perioadă vor avea cele mai mari șanse să crească sănătoși și plini de fructe!

Când trebuie plantați pomii fructiferi

Mai precis, perioada cea mai bună pentru plantarea pomilor fructiferi este toamna târziu! Lunile octombrie și noiembrie sunt cele mai indicate de către experți, iar atunci când frunzele devin galbene și cad de pe ramurile copacilor, trebuie să începem să plantăm pomii noștri! În această perioadă, procesele lor fiziologice sunt aproape zero, iar pomii vor fi extrem de rezistenți.

Groapa în care îi plantăm ar trebui să aibă cam 60 de centimetri, iar în privința diametrului, aproximativ 50 de centimetri ar trebui să fie suficienți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
Simion  5832 PNG
Reciclare ambalaj conform jpg
antalya 928302 1280 (1) jpg
gradina curte flori istock jpg
Plata prin NFC cu smartphone ul FOTO Shutterstock jpg
istock vot votare jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
4 front evaluare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net