„Lacul fără fund” pe care nimeni nu îl poate explica! Se află chiar în țara noastră

Țara noastră este una plină de mistere și curiozități, iar dacă știm unde să privim, vom rămâne surprinși de cât de enigmatică este, de fapt, România. Ei bine, unul dintre aceste locuri bizare se află în Târgu Ocna, unde un anumit loc reușește să uimească atât experții, cât și pe localnici. Este vorba despre „Groapa Burlacu”, sau, „lacul fără fund”!

România este, fără doar și poate, o țară ce abundă de mistere și curiozități de tot felul. Deși poate fi foarte ușor să le trecem cu vederea, dacă știm precis unde să ne uităm, vom vedea cât de multe locuri bizare, legende curioase, cât și artefacte engimatice împânzesc întreaga noastră țară. Ei bine, un astfel de loc bizar se află, fără doar și poate, în Târgu Ocna, în județul Bacău. Mai precis, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, este vorba despre un loc cunoscut drept „Groapa Burlacu”, sau, după cum îi mai spun localnicii, „lacul fără fund”. Acest loc bizar din zona Parcului Măgura rămâne un mister complet, atât pentru experți cât și pentru oamenii din zonă.

Mai precis, motivul pentru care „lacul fără fund” reprezintă un asemenea mister pentru cei din zonă este datorită originii sale! Se pare că acest „lac” a apărut literalmente din senin, în urmă cu 4 decenii! Nimeni nu știe cum s-a putut întâmpla acest lucru, însă, dovada este în fața tuturor celor care ajung la acest „lac”!

Lacul fără fund care a apărut peste noapte

Lacul fără fund / foto: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Ocna
Lacul fără fund / foto: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Ocna

Iar misterul acestui loc nu se încheie aici! Pentru a face lucrurile și mai bizare, se pare că adâncimea acestui lac este complet necunoscută! Vă înșelați dacă credeați că numele de „lacul fără fund” era o simplă metaforă a localnicilor, se pare că este, de fapt, extrem de literal! Cei de la Institutul de Studii Geotehnice şi Geofizice din Cluj Napoca nu au putut niciodată să determine cât de adânc este lacul!

Unele zvonuri care circulă în jurul acestui loc spun că apariția acestui lac bizar ar fi rezultatul unui experiment eșuat, din anii ’70. Se pare că o încercare de extragere a sării printr-o metodă experimentală a eșuat, iar acest lac s-ar fi format instantaneu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net