Alertă din partea ANM. Cod roșu de vreme rea: vijelii de până la 90 de km/h, ploi şi grindină. Zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări de vreme rea valabile pentru ziua de duminică, 6 august. Printre acestea se numără și un Cod Roșu de ploi şi vijelii în trei judeţe din țară. Iată ce zone sunt vizate și la ce să se aștepte localnicii.

Averrizări de vreme rea pentru duminică, 6 august Foto: Shutterstock
Averrizări de vreme rea pentru duminică, 6 august Foto: Shutterstock

Vom avea parte de vijelii puternice

ANM a emis, azi, mai multe avertizări meteo de tip cod roşu pentru trei judeţe din sud-estul ţării. Potrivit avertizărilor, în localităţile din cele trei judeţe afectate de fenomenele meteo extreme se vor semnala vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice, local averse torențiale care vor acumula peste 25-30 l/mp, scrie Antena3 CNN.ro

Lista localităţilor afectate de codul roşu: județul Constanța: Ostrov, Băneasa, Lipnița, Oltina, Dobromir, Ion Corvin; județul Ialomiţa: Fetești, Țăndărei, Făcăeni, Săveni, Mihail Kogălniceanu, Ograda, Vlădeni, Sudiți, Movila, Platonești, Cosâmbești, Mărculești; județul Călăraşi: Călărași, Modelu, Borcea, Roseți, Jegălia, Unirea, Dichiseni, Dragalina, Perișoru, Ștefan cel Mare.

Fenomene meteo extreme 

Avertizările meteo de tip cod roşu pentru judeţul Ialomiţa sunt valabine până la ora 16.45. Autorităţile au emis un mesaj RO-Alert pentru populaţie din cauza fenomenelor meteo extreme care lovesc localităţile din sud-estul ţării.

„În urmă cu puţin timp (n.r. ora 15.00) a intrat în vigoare o atenţionare meteorologică de tip nowcasting de tip cod roşu ce vizează localităţi din Constanţa. Vorbim de vijelie puternică deoarece rafalele de vânt pot depăşi 90 de km/h. Este posibil să consemnăm grindină de dimensiuni medii şi mari şi cantităţi de apă care pot cumula 25-30 de l/mp", a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Cum va fi vremea în perioada 7-14 august

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea 14-21 august

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea în perioada 21-28 august

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net