Vremea în România: avertizare meteo de furtuni și vijelii. Ce zone sunt afectate

Specialiștii ANM au emis, în această dimineață, o avertizare de cod galben de furtuni și vijelii. Aceasta este valabilă în mai multe zone ale țării, începând de la ora 17:00 până mâine, miercuri (26 iulie), ora 10:00.

De astăzi până mâine dimineață vor avea loc furtuni și vijelii. Foto: Click.
De astăzi până mâine dimineață vor avea loc furtuni și vijelii. Foto: Click.

Cod galben de furtuni și vijelii de astăzi până miercuri, 26 iulie

De astăzi, începând cu ora 17:00, până mâine, la ora 10:00, în mai multe zone din țară va fi cod galben de furtuni și vijelii, conform meteorologilor. Mai exact, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Acestea se vor manifesta prin intensificări ale vântului, vor fi rafale de 55...70 km/h și izolat peste 80 km/h. Mai mult decât atât, sunt anunțate și vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Cele din urmă vor avea loc în intervale foarte scurte de timp, iar cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp).

Se pare că astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul României, au mai spus experții ANM. 

Ce au anunțat specialiștii ANM

În ceea ce privește ziua de miercuri, nici atunci nu scăpăm de fenomenele extreme. Vor avea loc intensificări ale vântului și fenomene specifice instabilității atmosferice în majoritatea regiunilor din țară, conform ANTENA3 CNN.

Vremea, marți, 25 iulie

Astăzi, 25 iulie 2023, vremea va fi caniculară, mai ales în zona de sud a țării, unde temperaturile vor atinge 41 de grade Celsius la umbră.

În partea de vest și centrul țării vor fi ploi urmate de descărcări electrice și local căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 41 de grade Celsius, iar cele minime între 11 și 26 de grade Celsius.

Vremea va fi caniculară și în Capitală. Temperatura maximă va fi de 40 de grade Celsius la umbră, iar cea minimă de 22 de grade Celsius.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net