Vremea din România, amenințată de un fenomen natural periculos. Prognoza meteo de vară este razna!

Meteorologii au emis, miercuri, prima prognoză meteo pentru vara care urmează. Click! îți spune cum va fi vremea în iunie, iulie și august.

În această vară, vremea va fi capricioasă / foto: Pixabay
În această vară, vremea va fi capricioasă / foto: Pixabay

Așadar, potrivit meteorlogilor, vara aceasta va fi caracterizată prin caniculă, ploi abundente, dar și vijelii. Aceste fenomene meteo se vor manifesta în toate regiunile țării.

Pe tot parcursul celor trei luni de vară sunt prognozate şi furtuni intense pentru jumătatea sudică a Europei. Valurile de caldură vor fi cauzate și de o posibilă intensificare a fenomenului El Nino.

Iunie și iulie, sub amprenta vremii instabile

Vremea instabilă determinată de fenomenul El Nino va fi mai intensă în luna Iunie și în prima jumătate a lunii Iulie.

Fenomenul meteorologic El Nino, care este foarte probabil să se formeze în 2023, ar putea creşte temperaturile la noi recorduri.

Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) estimează că există 60% şanse ca El Nino să se dezvolte până la sfârşitul lui iulie şi 80% şanse până la sfârşitul lui septembrie.

Ce este fenomentul El Nino

El Nino este un fenomen climatic natural, asociat în general unei creşteri a nivelului temperaturilor, secetei accentuate în anumite regiuni ale lumii şi unor ploi puternice în altele, scrie antena 3.

El Niño (Copilul Domnului) are loc în fiecare an în zona tropicală sudică a Oceanului Pacific in cauza încălzirii la suprafață a apelor oceanului și a deplasării acestora dinspre partea vestică spre partea estică (spre vestul Americii de Sud), generând pe litoral secete, furtuni și inundații.

Numele vine de la faptul că începutul său are loc în jurul datei Crăciunului în emisfera sudică și a fost dat de pescarii peruani, care au fost dezavantajați economic de acest fenomen, deoarece bancurile de pești se retrăgeau din apropierea coastelor Americii de Sud.

Acest fenomen generează anomalii climatice pe întreaga planetă, îndeosebi în zonele tropicale, dar poate influența și alte țări, inclusiv din Europa. Anul aceasta pe listă e și România.

Revenirea la normalitate este cunoscută sub denumirea de La Niña, când apele se răcesc și urmează perioade de secetă și vânt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net