Prăpăd apocaliptic în România! ANM, triplă avertizare meteo: ne lovesc furtunile, canicula și ploile

Au fost emise trei avertizări meteo, conform cărora vremea o ia complet razna. În cinci județe din partea de sud-vest a țării vor fi vijelii puternice, fiind anunțată o instabilitate atmosferică accentuată. În același timp se mențin și avertizările de caniculă și disconfort termic ridicat.  

Meteorologii au emis o triplă avertizare meteo Foto: Shutterstock
Meteorologii au emis o triplă avertizare meteo Foto: Shutterstock

Triplă avertizare meteo 

„Vorbim de trei mesaje meteorologice ce vizează atât instabilitatea atmosferică pe parcursul zilei de azi, 19 iulie, până mâine dimineaţă, 20 iulie, la ora 10.00, în special pentru partea de vest, sud-vest, dar şi nord, acolo unde este în vigoare o avertizare meteorologică de cod galben de la ora 12.00 până mâine la ora 10.00.

Vorbim de intensificări ale vântului, care se vor manifesta prin viteze la rafală de 55-70 de km/h, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale care pe secvenţe foarte scurte de timp vor cumula 20-25 de l/mp, izolat 30-40 de l/mp", a declarat  Elena Mateescu, directorul ANM, potrivit Antena3 CNN.ro. 

Vijelii puternice în cinci județe din partea de sud-vest a țării

„În acelaşi timp, din această după-amiază, 19 iulie, de la ora 18.00, până mâine la ora 10.00, vorbim pentru cele cinci judeţe din partea de sud-vest a ţării de o avertizare meteorologică de cod portocaliu, intensificările vântului la rafală vor avea viteze mai mari în aceste zone, 70-90 de km/h, izolat peste 100 de km/h, deci vijelii puternice şi vorbim şi de cantităţi mai mari de precipitaţii care punctiform pot depăşi 50-60 de l/mp", a spus meteorologul. 

Caniculă pentru jumătatea de sud a țării 

„Vorbim în mesajul al doilea şi de valul de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat. Rămâne în vigoare o avertizare meteorologică de cod galben pentru jumătatea de sud a ţării şi cod portocaliu pentru cele trei judeţe din partea de sud-vest, acolo unde temperaturile, şi pe parcursul zilei de azi, vor consemna valori de 38-39 de grade Celsius.

Deja la această oră temperaturile resimţite depăşesc 40 de grade Celsius în bună parte din ţară, iar cele măsurate la umbră, mai ales în jumătatea sudică a ţării, 35 de grade", a precizat Elena Mateescu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net