Se instalează iarna în România! Ninsori, vânt, ploi abundente și viscol în țară, în acest weekend

Ultima actualizare:

Tot mai frig în următoarele zile! Meteorologii avertizează că un ciclon mediteranean care se caracterizează prin temperaturi scăzute și prin cădere de precipitații va intra în România. În multe regiunji din țară ploile se vor transforma treptat în ninsori. 

Unde va ninge abundent Foto: Shutterstock
Unde va ninge abundent Foto: Shutterstock

Zăpada depusă a blocat drumuri 

Zăpada a blocat în Maramureș primele drumuri. Un tir nu a mai putut înainta pe şoseaua albă din Pasul Gutâi. Circulaţia a fost oprită şi pe drumul care leagă Sighetul Marmaţiei de Satu Mare, vijelia a rupt un copac care a căzut pe carosabil, scrie Observatornews.ro. În pasul Tihuţa, trecătoarea dintre Moldova şi Transilvania, utilajele au aruncat continuu materiale antiderapante, altfel traficul ar fi fost blocat. 

Unde coboară valul de aer arctic

Valul de aer arctic coboară şi spre sudul ţării. Moldova, Dobrogea, Transilvania şi Oltenia vor fi cuprinse de vânt năpraznic şi ninsori. Viscolul va fi mai intens în sud-est, unde rafale de 80 de kilometri pe oră vor spulbera zăpada. În aceste condiţii, şoferii sunt sfătuiţi să nu plece la drum decât dacă au o urgenţă majoră, ca să nu rămână înzăpeziţi. 

Când intră în vigoare și codul portocaliu

Din noaptea de sâmbătă spre duminică de la ora 02.00 va intrea în vigoare şi codul portocaliu pentru judeţele din Sudul Moldovei, estul Munteniei dar şi zona Dobrogei, unde va fi viscol. Iată, primul episod de iarnă din acest an", a declarat meteorologul Oana Păduraru. 

Aceasta va fi a doua furtună care loveşte Dobrogea cu putere de uragan. Weekendul trecut, judeţele Constanţa şi Tulcea au fost măturate de o vijelie care a dărâmat sute de copaci şi a luat pe sus zeci de acoperişuri. 

Cum va fi vremea în București 

Capitala va fi şi ea duminică sub atenţionare cu cod galben de vreme rea, vânt puternic şi precipitaţii abundente. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni vorbeşte şi despre temperaturi scăzute. 

Sfârşitul minivacanţei de 1 Decembrie va aduce încălzirea vremii - peste 10 C în sud-estul ţării. În preajma Crăciunului, temperaturile vor scădea, dar ninsori nu vor fi prea multe. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net