Meteorologii au făcut anunțul: vine gerul! În ce perioadă va fi mai frig decât este normal

În următoarele patru săptămâni frigul pune stăpânire pe România. Meteorologii anunță că din 27 noiembrie, valorile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. 

ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarea perioadă Foto: Shutterstock
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarea perioadă Foto: Shutterstock

Între 21 și 27 noiembrie, valori termice mai ridicate

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, nordice, precum și în extremitatea de est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, scrie Observatornews.ro.

În perioada 27 noiembrie - 4 decembrie, valori mai coborâte decât cele normale

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în extremitatea de sud și de sud-est a țării, precum și în regiunile centrale, dar mai ales zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

După 4 decembrie, temperaturi și mai coborâte decât normalul perioadei

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea în săptămâna 11 - 18 decembrie 

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile, au precizat meteorologii.

Cum va fi vremea de Crăciun 

Florinela Georgescu a adus în prim-plan informații cu privire la posibilitatea ninsorilor, în special în zonele montane. „Toate aceste episoade cu precipitații, mai ales sub formă de ninsoare vor favoriza ca, cel puțin în zona de munte, să avem un strat de zăpadă în acea perioadă", a declarat directorul ANM. Cu toate acestea, incertitudinile sunt semnificative în ceea ce privește precipitațiile în zonele mai joase, lăsând o întrebare deschisă cu privire la posibilitatea căderilor de zăpadă în aceste regiuni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net