Meteorologii au făcut anunțul: gerul lovește România! Temperaturile scad dramatic

Vine frigul în țara noastră! Potrivit meteorologilor, un val de aer rece va traversa România și va fi însoțit de averse și intensificări temporare ale vântului, cu rafale de până la 40 - 60 km/h. Temperaturile scad brusc de la o zi la alta. Cele maxime vor fi chiar și cu 10 grade mai mici față de cum eram obișnuiți. 

Ce temperaturi se vor înregistra în România Foto: Shutterstock
Ce temperaturi se vor înregistra în România Foto: Shutterstock

Vine gerul în țara noastră 

De miercuri, vremea s-a răcit considerabil în jumătatea nordică a țării. Temperaturile maxime sunt chiar și cu 10 grade mai mici decât cele de marți și nu depășesc 14 - 18 grade. Aerul rece va pătrunde joi și în sudul țării, iar local vor mai fi unele intervale cu precipitații, scrie meteoradar.ro

Cum va fi vremea în perioada următoare 

În săptămâna 6-13 noiembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice şi estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în vest, nord-vest şi local în centru, exceptând regiunile sudice, unde cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Ce temperaturi vom avea între 13-20 noiembrie 

Estimările meteorologice pentru săptămâna 13 – 20 noiembrie 2023 arată că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile ţării, dar mai ales în sud-estul teritoriului, iar precipitaţiile vor fi excedentare în majoritatea regiunilor.

Cum va fi spre finalul lunii noiembrie 

În săptămâna 20-noiembrie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată ţara, iar regimul pluviometric va fi excedentar în sudul, estul şi local în centrul ţării.

Cum va fi luna decembrie 

„Din punct de vedere al precipitațiilor, atât la noi în țară, cât și în cea mai mare parte a Europei, decembrie pare a fi o lună care să se încadreze în aria climatologică, deci precipitațiile nu vor lipsi, dar nici nu există un semnal al unor zone cu un excedent de luat în seamă.

Dacă vor apărea acele prime perioade cu temperaturi mai scăzute, sigur că precipitațiile vor deveni și ele solide și vom avea primele perioade cu strat. Mai ales în zona de munte, este de așteptat să apară straturi de zăpadă”, a explicat Florinela Georgescu în cadrul conferinței Focus Energetic, scrie news18.ro

La ce să ne așteptăm în februarie 

„În luna februarie avem aceeași abatere pozitivă a temperaturilor pe tot continentul, dar nu una deosebit de pronunțată. O situație care iarăși ne lasă posibilitatea de a interpreta faptul că putem, pe perioade îndelungate, să avem o vreme în limita normelor a ceea ce înseamnă luna februarie din punct de vedere al temperaturilor, adică cu probabilitatea de a înregistra și perioade mai reci", a mai adăugat aceasta

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
rsz transilvania   shutterstock 1694418106 jpg
restaurant jpg
masa de paste shutterstock jpg
1 mai comunism historia ra jpg
cal pitic coada uriasa sweetie cartea recordurilor jpg
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net