Ninge în România! În ce zone s-a depus primul strat de zăpadă

Vremea s-a răcit în ultimele zile. La munte, temperaturile au coborât frecvent sub zero grade pe timpul nopții, iar pe vârfurile înalte s-a depus deja primul strat de zăpadă.

A nins în zonele de munte Foto: Shutterstock
A nins în zonele de munte Foto: Shutterstock

Unde s-a depus un strat de zăpadă

Este adevărat că primul strat de zăpadă s-a depus la altitudini mari, de peste 2500 de metri. Sergiu Olteanu, meteorolog la stația Vf. Omu, a postat pe rețelele sociale imagini cu prima ninsoare din acest an, scrie Antena3 CNN.ro.

Eeeeee.... ce frig...ce vânt... ce ninsoare... ce viscol!”, a scris Sergiu Olteanu pe Facebook. 

A nins și la Câmpulung Moldovenesc

În imagini se poate vedea cum vântul bate cu putere, iar fulgii de zăpadă se depun formând prima ”pătură de nea” din acest an. Iar zăpada și-a făcut apariția și la Câmpulung Moldovenesc zilele trecute, unde locuitorii s-au bucurat de primul episod de iarnă. „Dragi prieteni, la noi ninge!”, au scris reprezentanții unui hotel din Câmpulung Moldovenesc, postând un video cu primii fulgi de zăpadă din acest an.  

Temperaturile vor scădea brusc

Potrivit meteorologilor, săptămâna în care am intrat vremea se va păstra frumoasă, iar temperaturile vor fi asemănătoare celor unei zile de vară. Însă de săptămâna următoare temperaturile scad brusc și se vor menține mai scăzute decât cele specifice pentru această perioadă până la sfârșitul lunii octombrie. 

Când va ninge în București

Meteorologii au anunțat data exactă când va ninge prima dată în București. Potrivit estimărilor specialiștilor AccuWeather, primele ninsori se vor înregistra după data de 20, în luna noiembrie, în Capitală. Atunci temperaturile scad simțitor. Temperatura maximă o să fie de 6 grade, în timp ce minima scade la -1 grade.

Prognoza meteo pentru săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și sud-vestice. 

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vest și la munte. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023 

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile nordice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net