Se strică vremea cu totul! Când lovesc ninsorile în România

Luni și marți vremea se încălzește în mare parte a țării, anunță cei de la ANM. Însă de miercuri, 22 noiembrie, vine frigul. Temperaturile vor fi cuprinse între 0 și 9 grade Celsius. Dimineața zilei de joi aduce minime extrem de scăzute prin Banat, Crișana, nordul Moldovei și Maramureș, acolo unde se vor înregistra între -2 și –4 grade Celsius. 

De când vine un nou val de frig în România Foto: Shutterstock
De când vine un nou val de frig în România Foto: Shutterstock

Temperaturile cresc ușor luni și marți, 21 noiembrie 

Luni și marți temperaturile încep să crească, însă nu foarte mult. Cerul este mai mult senin în regiunile sudice și prezintă înnorări în restul țării. Sunt precipitații sub formă de ninsoare în jumătatea nordică a Moldovei, mixte în Maramureș și nordul Transilvaniei, predominant ninsori la munte, iar în sudul Transilvaniei pe alocuri ploi slabe.

Vântul prezintă intensificări în Carpații Meridionali, în special în grupa vestică unde rafalele depășesc 80...90 km/h, iar în restul teritoriului suflă slab și moderat. La ora 9 se înregistrau valori termice cuprinse între -3 grade la Titu și 11 grade la Calafat, scrie Antena3CNN.ro

Vreme caldă în sud-vest

Astăzi, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării, dar mai semnificativ în sud-vest și sud, unde va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a teritoriului și variabil în rest. Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie în Maramureș și local în Moldova și Transilvania, iar pe arii restrânse în Crișana și Banat și cu totul izolat în celelalte regiuni, va ploua.

La munte precipitațiile vor fi mixte și vor fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu viteze de peste 70...80 km/h în Carpați Meridionali și în Carpații de Curbură viscolind zăpadă depusă în zilele precedente, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în sud-vest și centru. Temperaturile maxime vor fi de la 2 grade în nordul Moldovei, până spre 16...18 grade în sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei. Dimineața izolat se va semnala ceață. 

De miercuri, vine frigul 

Potrivit meteorologilor, începând de miercuri, 22 noiembrie, vremea se răcește din nou. Joi, temperaturile vor fi cuprinse între 0 și 9 grade Celsius în majoritatea zonelor țării. Mai rece va fi tot prin nordul și centrul Moldovei, zonele montane (1 – 3 grade), pe crestele montane (-1, –3 grade), în timp ce în Dobrogea am putea ajunge la minime de 9 grade.

Dimineața zilei de joi aduce minime extrem de scăzute prin Banat, Crișana, nordul Moldovei, Maramureș (-2, –4 grade). Prin restul Transilvaniei, Moldova, zonele montane vor fi minime în jurul a –1, +1 grad. Mult mai bine va fi prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cu minime de la 4 spre 7, 8 grade.

Vineri avem minime de la 1 la 3, 4 grade în toată țara, cu –1, –3 grade prin zonele montane, Transilvania și Maramureș.

Care au fost cele mai afectate județe de primele ninsori 

Primele ninsori, frigul și vântul puternic au provocat pagube în 79 de localități din 19 județe. Potrivit IGSU, județele afectate au fost: Argeș, Bihor, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Galați, Hunedoara, Ilfov, Iași, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea. 

În zilele de sâmbătă și duminică, vremea rea a cuprins mai multe zone din centrul, sudul și estul țării, perioadă în care pompierii au acționat pentru degajarea a 411 copaci, 50 de elemente de construcție și 19 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil. În urma acestor evenimente, aproape 60 de autoturisme au fost avariate.

 Pe lângă situațiile generate de intensificările vântului, precipitațiile au produs inundații punctuale, pompierii acționând în 14 cazuri pentru evacuarea apei din clădiri, curți, subsoluri sau de pe străzi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net