România, lovită de un ciclon care a adus vijelii și ninsoare. Șofer de TIR, rănit din cauza rafalelor

După temperaturile de 24 grade Celsius, iarna s-a întors în forță. O masă de aer polar a intrat în țara noastră noaptea trecută. Au fost emise coduri galbene, portocalii și chiar roșii de vreme rea, cu ninsori și viscol la munte. Nici incidentele nu au lipsit. În județul Brăila, un șofer a fost rănit după ce remorca unui alt camion a fost luată pe sus de vânt și i-a izbit în plin parbrizul. 

Camionul s-a dezmembrat în mers din cauza vântului puternic Foto: IPJ Brăila
Camionul s-a dezmembrat în mers din cauza vântului puternic Foto: IPJ Brăila

Ciclonul care a adus în România aer arctic şi curenţi violenţi a fost la un pas să provoace o tragedie la Iaşi. Un copac din parcul Copou, de lângă o staţie de tramvai plină de călători, a fost rupt de rafale.

Cu cinci secunde înainte să se prăbuşească, pasagerii se urcaseră în tramvai. Gardul parcului, chiar dacă este făcut din fier şi piatră, a fost pus la pâmânt. 

Vânt puternic și la munte

La munte a fost viscol năpraznic. Vântul a urlat toată noaptea şi toată ziua în zona Bâlea Lac, rafalele au depăşit viteza de 120 de kilometri pe oră. Zăpada are acolo aproape doi metri după ultima ninsoare.

Vremea extremă a făcut şi telecabina să încremenească pe cablu. În Argeş, la cota 2.000, temperaturile au scăzut până la minus 8 grade Celsius. Vântul a atins o viteză rar întâlnită chiar şi pe creste, în jur de 130 de kilometri pe oră.

,,Acesta (n.r. vântul) la munte atinge viteze de 120-140 km/h, similare cu cele ale unui urgan de gradul 1. Suntem sub influenţa unui mase de aer extrem de rece pentru finalul lunii martie şi care a sosit peste ţara noastră din Nordul continentului. Ea a determinat scăderea drastică temperaturilor şi a dus la intensificarea vântului în toată ţara", a declarat Simona Căpșusnă, meteorolog, pentru Observatornews.ro. 

Șofer de TIR, rănit grav

Iarna din toiul primăverii a schimbat peste noapte peisajul şi în oraşele din centrul ţării. La Braşov, Predeal şi Târgu Mureş a nins abundent, iar pe Drumul Naţional 1 maşinile au înaintat cu greu.

Vântul periculos a făcut prăpăd şi pe şosele. În judeţul Galaţi, rafalele au avut atâta putere încât au smuls bucăţi din remorca unui camion şi au aruncat fiarele într-un TIR. Şoferul acestuia a fost grav rănit. Accident tras la indigo şi pe un drum din Botoşani. Vântul a răsturnat o remorcă grea de câteva tone şi a blocat complet circulaţia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net