Bărbat rănit grav de urs, în Harghita. E al doilea atac în județ în ultimele zile

Ultima actualizare:

    Foto: adevarul.ro
Foto: adevarul.ro

Un bărbat de 53 de ani din judeţul Harghita a fost atacat, duminică, de un urs, în localitatea Căpâlnița. Acesta este al doilea atac al unui urs produs săptămâna trecută, în acest judeţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a anunțat că un bărbat de 53 din comuna Căpâlniţa a fost atacat de un urs când a mers să verifice animalele pe care le are. Acesta era însoţit de câinele său, fapt ce l-a ajutat să scape, însă a fost rănit. El a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Miercurea Ciuc, unde a fost supus unei intervenţii chirurghicale, având leziuni toracice. Bărbatul este în prezent în stare stabilă, scrie adevarul.ro.

Al doilea atac în ultima săptămână  

Acesta este al doilea atac al unui urs în judeţul Harghita în ultimele zile. Vineri, un bărbat de 54 de ani a fost atacat de un urs la ferma sa, lângă localitatea Săcel,  suferind multiple leziuni toracice, dar şi la nivelul capului şi feţei. El a fost operat timp de şase ore la Spitalul din Miercurea Ciuc.

Ce spune ministrul Mediului, Tánczos Barna

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a reacționat sâmbătă spunând că „este responsabilitatea și datoria statului să asigure siguranța cetățenilor”, iar „modificarea legislației este indispensabilă și din ce în ce mai urgentă”.  Ministrul anunțase încă de joi, cu o zi înainte de primul atac din Harghita, că o ordonanță care vizează împușcarea urșilor agresivi în maxim 24 de ore de la sesizarea unei probleme va ajunge pe masa Guvernului cel mai probabil în luna iulie. El a argumentat că în România deja nu se mai poate vorbi exclusiv despre o intervenție umană asupra habitatului urșilor pentru a explica incursiunile tot mai dese ale acestora în zonele locuite, ci despre o înmulțire excesivă a populației de urși, potrivit hotnews.ro.  

Citește și: 

Un bărbat a fost atacat și rănit de un urs, pe o pășune din Harghita

VIDEO Un bărbat a filmat atacul ursoaicei care a omorât un om în pădure. Cum a fost provocat animalul

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net