Biblioteca din Braşov este prima din ţară de unde se pot lua cărţile de la pachetomat

Ultima actualizare:

    Bibliotena Județeană George Barițiu este singura din țară cu pachetomat Foto: brasov.net
Bibliotena Județeană George Barițiu este singura din țară cu pachetomat Foto: brasov.net

Iubitorii de lectură din Brașov au posibilitatea să împrumute cărți de la Biblioteca Județeană George Barițiu chiar dacă aceasta este închisă publicului. Ca un cadou de Crăciun, autoritățile locale au amplasat în holul de la intrare un pachetomat, de unde persoanele interesate îți pot lua operele preferate tot timpul.

Oficial, instituția nu desfășoară activități cu publicul, însă brașovenii sunt norocoși. Biblioteca Județeană George Barițiu este singura din țară care are un pachetomat cu cărți, scrie brasov.net. Aparatul a fost achiziționat din Marea Britanie și funcționează la fel ca easy-box-urile unor site-uri de cumpărături online și exclude 100% contactul dintre bibliotecar și cititor.

“Pachetomatul este amplasat în holul de la intrarea în biblioteca noastră și nu în incinta bibliotecii, astfel că nici un cititor nu va avea acces în clădirea instituției. Fiecare cititor al nostru își rezervă cartea intrând pe site-ul bibliotecii în catalogul online. Cititorul va primi un mesaj cu intervalul în care poate veni să ridice volumul și trebuie să vină neapărat în acel timp. Asta pentru a asigura mai multe fluxuri de împrumut pe zi. Apoi simplu, se scanează permisul de bibliotecă, se deschide cutia, iar cititorul își ridică volumele solicitate”, a declarat managerul bibliotecii, Daniel Nazare.

Pe viitor, pachetomate în mall-uri  

Autoritățile locale vor să amplasaze aceste pachetomate în marile mall-uri ale Braşovului. ”Va fi practic ca o nouă filiala a bibliotecii: aparatele pe care le vom achiziționa vor reuşi să ofere informaţie şi carte, în timpul săptămânii dar și sâmbăta si duminica în zonele cele mai frecventate de braşoveni, în condiții de deplină siguranță” , a mai spus Daniel Nazare.

Conducerea Consiliului Județean Brașov consideră că odată cu achiziționarea acestui pachetomat, activitatea bibliotecii județene va intra într-o normalitate, în această perioadă dificilă. ”Este singura bibliotecă din ţară unde conducerea s-a gândit şi a reuşit să achiziţioneze un pachetomat şi care alături de aparatele de sterilizat cu ultraviolete pentru cărţi, permit împrumuturile în conditii de siguranţă atât pentru cititori, cât şi pentru personalul bibliotecii”, a transmis Zoltan Szenner, vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov.

Citește și: 

Coronavirus 2020. Nu poţi să călătoreşti? Vizitează lumea de acasă!

Bătrâna cu patru clase, cea mai fidelă clientă a bibliotecii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net