Bilanțul ploilor furioase din ultimele 24 de ore. Sat din Bistrița distrus de grindină

Furtunile din ultimele 24 de ore au afectat 15 localităţi din judeţele Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Harghita, Suceava şi Vaslui. Cel mai grav a fost în localitatea Săsarm din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde 240 de gospodării au suferit pagube din cauza grindinei. La 12 ore de la furtună, localnicii povestesc scene apocaliptice.  

Grindină în Bistrița-Năsăud
Grindina a făcut ravagii timp de 45 de minute într-un sat din Bistrița. Foto: ISU Bistrța-Năsăud

A fost primul Cod Roșu de furtună din această vară. Potrivit bilanțului furnizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, peste 1.700 de situații de urgență au fost înregistrate  în întreaga țară.  

Furtunile au făcut prăpăd în Bistrița-Năsăud
A fost Cod Roșu de furtună în Bistrița Năsăud. Foto: ISU Bistrița

În ultimele 36 de ore au fost transmise 33 de mesaje RO-ALERT privind iminența producerii unor efecte ale fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în localități din județele Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Suceava, Timiș, Vrancea și Vaslui. 

Sat din Bistrița distrus de grindină 

Județul Bistrița Năsăud s-a aflat sub cod roșu de vijelii timp de 45 de minute. În localitățile Chiuza și Săsarm, oamenii s-au speriat de violența fenomenelor meteo. Cea mai afectată a fost ultima localitate, unde șuvoiul de gheață coborât din cer a adus pagube importante la aproximativ 240 de gospodării, fără a fi înregistrate din fericire victime. Stricăciunile produse locuințelor au constat în avarierea acoperișurilor, ferestrelor și a izolațiilor exterioare.

Din cauza vijeliei, traficul feroviar a fost oprit după-amiază între stațiile Beclean pe Someș și Șintereag. Mai mulți arbori rupți de vânt au căzut pe linia de contact. Și a fost nevoie de intervenția lucrătorilor feroviari pentru a îndepărta copacii și pentru a restabili alimentarea cu energie electrică.

Ce spun reprezentanții IGSU 

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit la 250 de operațiuni în sprijinul comunităților, printre care se numără salvarea persoanelor din medii ostile vieții și alte situații de urgență care puteau pune în pericol viața și bunurile cetățenilor. 

În intervalul 04.06.2024, ora 07.00 – 05.06.2024, ora 07.00, în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă, s-au înregistrat efecte în 15 localități din 6 județe. Județele afectate au fost: Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Harghita, Suceava și Vaslui.  

Echipajele operative au acționat pentru evacuarea apei din 5 case, 1 anexă, 19 curți, 1 beci, de pe 1 stradă, cât și pentru degajarea a 7 copaci prăbușiți pe carosabil.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furtuna ploaie soare canicula FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
SYLVESTER MOTAN jpg
padure jpg
storm 4651306 1280 jpg
bacalaureat jpg
accident Suceavaa jpeg
bacalaureat adevarul jpg
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net