Vremea se schimbă radical în România. ANM anunță temperaturi ridicate în anumite regiuni din țară

Noi alerte de ploi, vijelii și grindină au fost anunțate de ANM. După ce codul galben de vreme rea a intrat în vigoare, România se află sub influența instabilității atmosferice care se manifestă în aproape toate regiunile. Totuși, aerul tropical se va instala curând la noi în țară.

ANM anunță schimbări radicale de temperaturi în România / Sursă foto: Pixabay
ANM anunță schimbări radicale de temperaturi în România / Sursă foto: Pixabay

Cod galben de vijelii și grindină în România

În regiunile nord-vestice a intrat în vigoare o alertă meteorologică de cold galben. Vor avea loc descărcări electrice, averse torențiale, vijelii și grindină. Totodată, cantitățile de apă vor fi foarte mari, peste 25-30 de litri pe metru pătrat în interval de 1-3 ore. Izolat vor fi chiar și peste 40 de litri pe metru pătrat.

Această instabilitate atmosferică se va instala, în special, în județele din Maramureș, nordul Crișanei, vestul Transilvaniei, vestul și nordul Carpațiolor Meridionali și Orientali, dar și din zona Carpaților Occidentali.

Astfel de fenomene pot avea loc și în alte regiuni, însă pe arii mai mici și la intensități mai reduse. Mâine, pe 31 mai, în jumătatea de nord a teritoriului vom avea parte de instabilitate atmosferică, mai ales în zonele de deal și de munte. Temperaturile înregistrate în această perioadă sunt mai scăzute decât în mod normal.

Temperaturile vor depăși 30 de grade în anumite regiuni

În zonele din estul Transilvanei vor fi 17-18 grade, iar în partea de vest și de sud a teritoriului, temperaturile vor fi cuprinse între 25 și 27 de grade. În weekend, temperaturile vor depăși 30 de grade în partea de sud și vest a țării, respectiv în Oltenia, Banat, Crișana, Muntenia și Dobrogea. Chiar și în Moldova și Transilvania se vor înregistra valori de 30 de grade.

Meteorologul Elena Mateescu spune că un ciclon mediteranean aduce ploi de Cod roșu în Germania și cod portocaliu de furtuni în Italia, Slovenia și Austria. Peste România vine un val de aer tropical, astfel că temperaturile vor atinge 30 de grade Sâmbătă și Duminică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
calarasi studenti la urbanism in vizita la Calarasi FOTO Faceb/PMC
image
image
image
image
image
image
busculanda india profimedia jpg
scoala jpg
incendiu grecia profimedia jpg
incendiu grecia profimedia jpg
masina ozn politie missouri jpg
trafic freepik jpg
1 uragan jpg jpeg
evaluare nationala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net