Va ploua torențial în aceste județe! Anunț de ultimă oră din partea ANM

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare meteo imediată cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt puternic pentru mai multe județe.

Continuă să plouă torențial din România, mai ales în nordul și centrul țării / foto: arhiva
Continuă să plouă torențial din România, mai ales în nordul și centrul țării / foto: arhiva

Vineri, 31 mai, ANM a emis o atenționare cod galben pentru județele Maramureș, Cluj și Satu Mare, avertizând asupra precipitațiilor abundente, vijeliilor și grindinei.

În aceste zone, se vor înregistra averse care vor acumula între 20 și 35 de litri pe metru pătrat, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe alocuri, grindină.

Avertizarea ANM cod galben de furtuni este valabilă începând cu ora 12:45 și până la ora 14:30.

Prognoza meteo ANM, pentru perioada 1 iunie - 1 iulie, în România

În luna iunie, România se pregătește să întâmpine temperaturi ridicate și puține ploi, conform prognozei meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru prima lună de vară din 2024.

În perioada 3 - 10 iunie, temperatura aerului va fi mai ridicată decât de obicei, în special în sud și est. Cantitățile de precipitații vor fi sub media normală în sud, est și centrul țării, dar mai mari în restul regiunilor.

În săptămâna 10 - 17 iunie, temperaturile vor fi ușor peste medie în toată țara, cu precădere în sud și est. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normele pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 17 - 24 iunie, temperaturile vor fi peste medie în întreaga țară, iar cantitățile de precipitații vor fi ușor sub medie în majoritatea regiunilor.

În săptămâna 24 iunie - 1 iulie 2024, temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei în toate regiunile, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normale în jumătatea de est a teritoriului și ușor sub medie în restul țării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
calarasi studenti la urbanism in vizita la Calarasi FOTO Faceb/PMC
image
image
image
image
image
image
busculanda india profimedia jpg
scoala jpg
incendiu grecia profimedia jpg
incendiu grecia profimedia jpg
masina ozn politie missouri jpg
trafic freepik jpg
1 uragan jpg jpeg
evaluare nationala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net