Boala cu care s-a luptat medicul care ar fi ucis patru persoane. A fost sau nu testat înainte de a reveni în sala de operație?

Un alt caz din lumea medicală șochează România. Un cunoscut medic chirurg, din Craiova, a fost reținut de polițiști pentru că patru persoane ar fi murit din cauza lui, după ce le-ar fi făcut proceduri de biopsie. Cazul este, însă unul și mai complicat, pentru că medicul Alin Demetrian ar fi suferit o operație pe creier, în urmă cu câțiva ani. Autoritățile încearcă, acum, să afle dacă în momentul când chirurgul s-a întors în sala de operație i s-au făcut testele care să arate că este apt sau nu să profeseze.

Medicul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile Foto: Observatornews.ro
Medicul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile Foto: Observatornews.ro

Medicul, acuzat de ucidere din culpă

Alin Demetrian este unul dintre cei mai renumiți medici din țară, fiind specialist în chirurgie toracică. Acesta și-a petrecut noaptea după gratii, pentru că a fost acuzat de ucidere din culpă, după ce patru pacienţi ar fi murit în urma intervenţiilor sale. Fratele uneia dintre victime, o femeie de 67 de ani, nu și-a revenit din şoc. 

,,A zis că nu putem să o luăm că s-a uitat în fişă şi este suspiciune că ar fi o greşeală. I-au făcut o biopsie şi apoi au băgat-o pe oxigen, la reanimare şi la terapie intensivă am înţeles că ar fi greşit, i-au luat din plămânul care nu trebuia, s-ar fi dus după aceea şi ar fi înţepat-o şi i-ar fi luat şi din plămânul care trebuia. Te duci în spital să te faci bine şi după aia afli, când vine altcineva şi îţi spune în mod indirect că sora ta a fost omorâtă în spital", a declarat Nicu Rață, fratele pacientei decedate. 

Medicul ar fi ucis patru persoane

 Victimele medicului ar fi doi bărbaţi de 76 şi 77 de ani, din Craiova, şi două femei de 64 şi 66 de ani din Târgu Jiu. Medicii spun că astfel de intervenţii necesită ani de studiu şi pregătire. 

Medicul a lucrat în spitale din Franţa, Germania, Polonia şi Austria. A vrut, însă să facă performanţă în chirurgia toracică în cel mai mare spital din Oltenia. Pe lângă şef al Clinicii de Chirurgie Toracică a ocupat şi funcţia de director al spitalului judeţean de urgenţă Craiova pentru o perioadă scurtă de timp. A adunat sponsorizări şi a dotat clinica cu aparatură performantă. 

Prima operaţie greşită ar fi avut loc acum patru ani

Pacientul de 76 de ani suferea de cancer, iar moartea ar fi survenit tot în timpul unei biopsii. Pe masa de operaţie, pacientului i-a fost secţionată o arteră, fapt care a dus la o sângerare violentă, iar a doua zi, bărbatul s-a stins pe patul de spital. 

Medicul a fost, la rândul lui, operat pe creier 

Doctorul este extrem de apreciat şi considerat vizionar după mai multe intervenţii pe care le-a făcut în premieră naţională: a operat tumori pulmonare prin tehnici minim invazive. 

Ceea ce se mai cunoaște despre medic este faptul că acesta a suferit, în urmă cu câțiva ani, o operație pe creier. Acest detaliu este verificat acum de procurori pentru a vedea dacă acest detaliu i-a afectat profesia. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net