Dezvăluiri dramatice ale pacientei operate de doctorul care recicla dispozitive medicale: „Am ajuns la granița cu moartea”

Una dintre pacientele medicului Dan Tesloianu, arestat pentru 30 de zile, a făcut dezvăluiri despre cum a ajuns pe mâna doctorului și ce s-a întâmplat după operație, potrivit unui post TV. 

Dan Tesloianu, prins că folosea echipamente de la pacienți decedați Foto: colaj Facebook/ Antena 3 C
Dan Tesloianu, prins că folosea echipamente de la pacienți decedați Foto: colaj Facebook/ Antena 3 C

Femeia a povestit, sub anonimat, cum a ajuns să devină pacienta doctorului Tesloianu și cu ce complicații s-a luptat după ce i-a fost implantat un defibrilator cardiac intern.

Mărturia unei paciente operată de medicul Dan Tesloianu

,,Întâlnirea mea cu domnul doctor este pur și simplu întâmplătoare. Eu nu sunt pacienta dumnealui, eu sunt pacientă a altui medic, dar am fost recomandată pentru implantarea unui aparat cardiac, având în vedere că la problemele de sănătate privind inima trebuia să luăm o hotărâre să facem ceva pentru îmbunătățirea sănătății. 

Din câte știu eu, ca să nu greșesc, la mine nu este un stimulator cardiac, este un aparat de sincronizare și defibrilizare (defibrilare n.r.)”, a declarat pacienta pentru antena3.ro. 

Femeia a povestit că  a primit documentația aparatului abia la cinci ani după implantare și că s-a simțit foarte rău după intervenția de înlocuire a aparatului.

„S-a temut că își va pierde viața"

Eu nu știu dacă este nou sau vechi. Pentru el s-a dat un document după cinci ani după ce a fost implantat. N-am de unde să știu pentru că n-am discutat niciodată despre cum arată sau cum se notează, ce repercusiuni are. M-am simțit foarte rău atunci când l-a montat pentru că am ajuns la granița cu moartea. Pentru că am suferit niște complicații care mi-au agravat starea de sănătate", a susținut pacienta.

,,Eram într-o situație foarte, foarte rea, corpul era slăbit, cu niște complicații la plămân și la inimă. Din cauza intervenției am făcut foarte mult lichid adunat în torace, și la inimă și la plămân. Deci nu puteam să urc scările. M-a urcat soțul meu cu sora mea”, spune femeia.

Pacienta a mai relatat că după aceste complicații recuperarea a fost grea și că atât ea, cât și membrii familiei sale s-au temut că își va pierde viața în urma complicațiilor suferite.

Și m-am recuperat foarte greu, a durat foarte mult să mă recuperez. Am stat mult în spital, la Parhon, pentru că la Spiridon nu mai voiam să ajung și nu mai voiam să văd pe nimeni și nimic.

M-am temut foarte mult pentru viața mea, pentru că am văzut multe cu ochii și vă imaginați, pe lângă suferința mea, câtă suferință a fost în familie, care se gândeau că mă vor pierde”, a adăugat femeia.

Cine este medicul acuzat că monta dispozitive medicale luate de la cadavre

Sâmbătă, cardiologul Dan Tesloianu, de la Spitalul „Sf. Spiridon" din Iaşi, a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului General sub acuzația de abuz în serviciu. El este acuzat că a refolosit 238 de stimulatoare cardiace, adică refolosea stimulatoare cardiace extrase din cadavre, dar este acuzat și pentru că a luat mită. 

Doctorul Tesloianu a fost șef al Laboratorului de Cardiologie intervențională din cadrul Secției de Cardiologie, Spitalul „Sfântul Spiridon”.

Medicii au luat dispozitive de la cadavre și le-au refolosit 

„Din cercetări a rezultat suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni de dare de mită, luare de mită şi falsuri, săvârşite de cadre medicale sau persoane din anturajul acestora, precum şi indicii cu privire la faptul că aceste cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenţii chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru şi a indicaţiilor de utilizare a dispozitivelor medicale cardiace (stimulatoare cardiace şi defibrilatoare), care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea ori viaţa unor persoane, pacienţi ai acestora", se arata într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net