Ce spune avocatul doctorului Tesloianu, acuzat că a luat stimulatoare cardiace de la morți: «Nimeni nu spune câte vieți a salvat acest medic»

Ultima actualizare:

După ce cardiologul Dan Tesloianu a fost arestat, sâmbătă, 18 februarie, pentru 30 de zile în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la cadavre, avocatul medicului a declarat că „nimeni nu vorbește de câte vieți a salvat acest doctor”, scrie Evenimentul Zilei. 

Cardiologul Dan Tesloianu a fost reținut Foto: Facebook
Cardiologul Dan Tesloianu a fost reținut Foto: Facebook

„Nimeni nu spune că a salvat vieți“

Am făcut contestație. Vom vedea ce se întâmplă. Am avut la dispoziție două ore să formulăm o apărare. Este dorința domnului doctor Tesloianu să nu facă declarații în acest moment. Nimeni nu spune că s-au salvat și vieți. Are în spate o carieră de 21 de ani și a efectuat 4.000 de intervenții“, a spus Marius Todeancă, avocatul medicului, după pronunțarea arestării preventive.

Apărătorul lui Tesloianu a mai afirmat că în mandatul de arestare nu este menționată infracțiunea de luare de mită și a dat de înțeles că medicul nu a cerut bani de la pacienți.

Foarte multe persoane nu aveau cum să aibă acces la astfel de dispozitive. Potrivit tratatelor internaționale, se pot folosi dispozitive de la persoane decedate. Se poate pune și o altă întrebare. Este legal să mori dacă nu sunt fonduri pentru astfel de dispozitive?“, a mai spus Todeancă.

Procurorii au descoperit rețeaua stimulatoarelor cardiace prelevate de la cadavre după o anchetă ce a durat cel puțin șase luni. Totul a pornit de la o plângere a conducerii Spitalului „Sf. Spiridon” din iulie 2022, adresată Ministerului Sănătății,  în care se reclamau decontări fictive, stocuri care nu corespundeau cu realitatea și folosirea unor „dispozitive recuperate de la pacienții decedați sau din donații”.

În total, 238 de pacienți ar fi trecut prin mâinile acestei rețele. 

Cine e medicul Dan Tesloianu 

Medicul cardiolog Dan Tesloianu, de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi, a fost pus sub acuzare de Parchetul General pentru că refolosea stimulatoare cardiace extrase din cadavre. 

Dr. Tesloianu a fost șef al Laboratorului de Cardiologie intervențională din cadrul Secției de Cardiologie, Spitalul „Sfântul Spiridon”.

Ce spun pacienții doctorului Dan Tesloianu

După ce medicul Dan Tesloianu a fost pus sub acuzare, pacienții care au trecut prin mâna medicului au început să fie tot mai vocali pe rețelele de socializare. Este și cazul unei femei din Iași. "M-am gândit mult dacă să îmi exprim furia care mă cuprinde acum la descoperirea ororilor cu privire la implantarea de aparate cardiace. Mă număr printre persoanele care au avut de suferit în urma implantarii unui astfel de aparat în mai 2021, de către echipa condusă de doctorul Dan Tesloianu

Intervenția a fost dificilă încât imediat au apărut complicații care m-au aruncat la granița dintre viață și moarte. Transferată urgent la Clinica de Chirurgie cardio-vasculara, am fost readusă la viață și dusă înapoi la Sfântul Spiridon de unde am fost externată într-o stare jalnică având nevoie de foarte mult timp de spitalizare și recuperare. A fost o minune de la Dumnezeu să rămân în viață. Aparatul nu a fost implantat corect și nu a funcționat nici o secundă pe partea de resincronizare cardiacă. Ca să fiu cinică, pot să-mi pun acum întrebarea dacă aparatul pe care-l port la pieptul meu poate fi de la o persoană decedată?",a scris femeia pe pagina sa de Facebook

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net