Medici care uită să fie oameni! Bagă în buzunare mii de lei din șpagă

Ultima actualizare:

 Medicul din Brașov și-a băgat în buzunar 8.000 de lei de la o singură pacientă care a suferit o operaţie pe cord deschis. Culmea, întreaga intervenţie chirurgicală era decontată de stat. Lăcomia însă l-a costat întreaga carieră! 

martie 2021-Medicul Sorin  Baloş participase  la o intervenţie  chirurgicală rară la  nivel mondial
martie 2021-Medicul Sorin Baloş participase la o intervenţie chirurgicală rară la nivel mondial

Chirurgul cardiovascular braşovean Sorin Baloş şi-a primit pedeapsa! El a fost condamnat, de Tribunalul Braşov, pentru luare de mită de la patru pacienţi, la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 4 ani, plus o amendă în valoare de 14.000 de lei. Chirurgul Sorin Baloş era unul dintre cei mai apreciaţi medici braşoveni. El lucra atât la Spitalul Judeţean Braşov, cât şi la o clinică privată, care s-a dezis de medic imediat ce acesta a fost reţinut de poliţişti. Mii de operaţii pe cord deschis are la activ Sorin Baloş şi a participat, în martie 2021, alături de mai mulţi medici, la o procedură de revascularizare a membrelor inferioare, realizată printr-o metodă extrem de rar utilizată atât la nivel naţional, cât şi la nivel mondial.

Cu toate acestea, medicul braşovean a fost prins în flagrant la începutul lunii noiembrie 2021, într-o clinică privată din Braşov, în timp ce lua 8.000 de lei de la rudele unui pacient operat pe cord deschis. Toată munca şi prestigiul său s-au năruit într-o clipă. Potrivit procurorilor, medicul nu ar fi fost la prima astfel de abatere. Tot procurorii au prezentat şi traseul şpăgii luate de chirurgul Baloş şi cum a încercat acesta să se justifice în faţa poliţiştilor. Medicul cardiolog i-a montat pacientei trei by-pass-uri la inimă. O astfel de operaţie este decontată de Casa de Asigurări de Sănătate, astfel că femeia nu ar fi trebuit să plătească absolut nimic pentru intervenţia chirurgicală. După operaţie, medicul a chemat-o pe femeie la clinica privată la care mai lucra, pentru un consult post-operator. „În salon i-a cerut banii. Ea a sunat acasă şi a spus că are nevoie de suma asta de bani pentru a acoperi costurile operaţiei. Doctorul a cerut 10.000 de lei înaintea operaţiei. Explicaţia pe care a dat-o dânsul a fost pentru a acoperi costurile, pentru a plăti anesteziştii şi tot ce ţine de controalele ulterioare”, a dezvăluit bărbatul care l-a denunţat pe medic, citat de adevarul.ro.

noiembrie 2021-După doar  câteva luni,  a fost arestat  pentru luare  de mită
noiembrie 2021-După doar câteva luni, a fost arestat pentru luare de mită

«I-a spus că trebuie să acopere costurile operaţiei»

În data de 27 octombrie, femeia a fost operată, iar, la două zile, aparţinătorii s-au întâlnit cu Sorin Baloş pentru a-i oferi prima tranşă din suma pe care o ceruse. „Vineri ne-am întâlnit cu doctorul la spital, i-am dat o parte din bani şi i-am explicat că nu am putut face rost de toţi banii mai repede. A spus că nu este nici o problemă, la control se va rezolva. 

În primă fază i-am oferit 2.000 de lei, nici nu i-a numărat, nici nimic, i-a băgat în buzunar, a mai spus două, trei chestii şi a plecat”, a mai povestit denunţătorul. 

În 1 noiembrie, pacienta a fost externată, iar medicul a chemat-o a doua zi la clinica private pentru consult. „Am fost la Policlinică, presupusul control era schimbarea a două bandaje, apoi au ieşit din cabinet, iar eu am rămas cu doctorul să rezolv problema şi i-am dat restul de 8.000 de lei. A spus că nu mai trebuie plătit nici un control, că acoperă tot. Mi-a explicat din nou că este pentru personalul pe care l-a folosit. I-am oferit suma de bani, la fel, nici nu s-a uitat, n-a numărat nimic şi i-a băgat în buzunarul de la geacă. Anchetatorii au intrat în birou la 10-15 secunde după ce am ieşit eu”, a încheiat bărbatul care i-a dat doctorului banii. Medicul le-ar fi spus anchetatorilor că banii erau contravaloarea consultaţiei de la clinica privată.

Medic şpăgar la Suceava. I-a cerut unui pacient să dubleze suma

image

În ultima perioadă, tot mai mulţi medici sunt prinşi pentru că au luat şpagă de la pacienţi. Ne amintim de povestea recentă a doctorului oncolog din Suceava care a luat mită de 62 de ori în 7 zile. Acesta ar fi cerut şpagă dublă de la un pacient pentru că avea două forme de cancer. Investigaţiile în cazul medicului Anca Ababneh Dumitrovici au pornit de la denunţul familiei unui pacient care a murit de cancer şi al unui pacient care a dat mită pentru a primi tratamentul corespunzător. Conform declaraţiei de avere, şefa secţiei de Oncologie are un salariu lunar de 17.500 de lei (aproximativ 3.500 de euro) la spitalul judeţean, la care se adaugă venituri obţinute de la două clinici private. 

Câştiga 6.000 € pe lună, dar tot cerea «atenţii»

image

Amintim şi povestea medicului Octavian Mazilu, fostul manager al Spitalului Municipal Timişoara, care, anul trecut, a fost arestat preventiv, pentru că a luat şpagă de la bolnavi, deşi câştiga 6.000 de euro pe lună ca profesor şi chirurg. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce primea de la un pacient suma de 300 de lei! Statisticile arată că România are cei mai mulţi medici şpăgari din Uniunea Europeană, alături de Grecia, Lituania şi Polonia. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net